hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz beklentisi ne kadar, yüzde kaç?

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak ECB faiz beklentisi ne kadar, yüzde kaç
    expand

    Para piyasalarında bu hafta gözler önemli kararlarda olacak. Önce Fed faiz kararını duyuracak, ardından da Avrupa Merkez Bankası ile İngiltere Merkez Bankası yeni faiz kararlarını açıklayacak. Peki, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? ECB faiz beklentisi ne kadar, yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Euro, dolar ve sterlin için bu hafta kader haftası olacak. Para piyasalarında gözler 3 büyük merkez bankasının kararlarında olacak. İlk etapta dolar için gözler Fed’de olacak. Fed’in kararının ardından Avrupa Merkez Bankası’nın kararı beklenecek.

    AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (ECB FAİZ BEKLENTİSİ)

    Gündemin detaylarına bakılacak olursa; 1 Şubat’ta ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı var. Beklentiler 25 baz puanlık artış yönünde. 2 Şubat’taki Avrupa (ECB) ve İngiltere Merkez Bankaları toplantılarından ise 50 baz puanlık artırım bekleniyor. Diğer yandan Almanya ile Euro Bölgesi enflasyon verileri (TÜFE) ve 3 Şubat Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verileri (beklenti 175 bin, önceki 223 bin) açıklanacak. Bakıldığında bunlar direkt olarak merkez bankalarının para politikalarına ilişkin ve piyasaya yön verecek datalar.

    TCMB FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    TCMB’nin şubat ayı politika faizi ise 23 Şubat’ta duyurulacak. Karar aynı gün saat 14.00’te PPK toplantısı sonrasında paylaşılacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow