Avrupa’da kriz büyüyor! İlk kez 1.000 euro'yu geçti

Avrupa’da enerji krizi şiddetini artırdı. Bölgenin gösterge elektrik fiyatı olan Almanya yıl öncesi elektrik kontratı Benchmark ilk kez 1.000 euro'yu aştı.
Rusya'nın doğalgaz arzını yüzde 20’ye kadar kısması ve peş peşe gelen “hatta onarım yapılacağı” açıklamalarının ardından elektrik ve gaz fiyatları Avrupa, ABD ve İngiltere’de rekor seviyelere ulaştı.
Avrupa piyasasında gösterge elektrik fiyatı Almanya gelecek yıl teslimatlı elektrik kontratının fiyatı günlük yüzde 6,6 artışla ilk kez 1.000 euro'yu aştı. Gösterge, megavat saat başına1.050 euro'ya geldi.
Artan fiyatlara dikkat çeken Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten "Hiçbir şey yapmazsak önümüzdeki beş ila on kış korkunç olacak. Avrupa düzeyinde kaynağında hareket etmeli ve gaz fiyatlarını dondurmak için çalışmalıyız." dedi.
Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner da hükümetin artan fiyatlara karşı acil şekilde harekete geçmesi gerektiğini belirterek hızlı biçimde aksiyon alınmazsa enflasyonun daha da tetikleneceğini belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
A101 Aktüel Ürünler Kataloğu 10-16 Mayıs 2025: Bu Hafta Hangi Fırsatlar Var?
Bill Gates: Zengin ölmeyeceğim! 108 milyar dolarlık servetin akıbeti belli oldu...
ASGARİ ÜCRETE ZAM HABERLERİ: Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı?
Bitcoin için dudak uçuklatan tahmin! O tarihi işaret etti…
Emlak sektörüne dijital güç! Kira sözleşmeleri için yeni dönem...