hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'nın büyük ekonomileri asgari kurumlar vergisini uygulayacak

    Avrupanın büyük ekonomileri asgari kurumlar vergisini uygulayacak
    expand

    Avrupa Birliğinin büyük ekonomileri krizi aşmakta el ele veriyor. Bloğun 5 ülkesi, üzerinde anlaşılamayan asgari kurumlar vergisi oranını kendileri uygulamakta taahhüt verirken Almanya ve Fransa da hane halklarını artan enerji fiyatlarından korumakta iş birliği yapmakta anlaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği’nin en büyük 5 ekonomisi Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda asgari kurumlar vergisi oranının 2023’ten itibaren uygulanacağını duyurdu.

    Bakanlar yaptıkları ortak açıklamada, kurumlar vergisi kararında AB ülkeleri arasında mutabakat oluşmasa da taahhüde bağlı kalacaklarını bildirerek “Avrupa Birliği seviyesinde global minimum kurumlar vergisini 2023 yılında uygulamaya hazırız" dedi.

    AB'nin yüzde 15 minimum kurumlar vergisi uygulaması Haziran ayında Macaristan'ın koyduğu veto nedeniyle hayata geçirilemiyor. AB'nin oybirliği ile karar alması gerekiyor.

    ALMANYA VE FRANSA’DAN İŞ BİRLİĞİ

    Öte yandan Fransa ve Almanya Maliye Bakanları, hane halklarını ve şirketleri yükselen enerji fiyatlarından korumak için birlikte hareket etme taahhüdünde bulundu.

    Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve Alman mevkidaşı Christian Lindner, Prag'da euro bölgesi maliye bakanları için müzakerelerin başlangıcında politikalar üzerinde işbirliği yapacaklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lindner, "Fransa ve Almanya'nın bu toplantıya birlikte başladığının bir işareti. Bu, sadece burada değil, aynı zamanda politika açısından da omuz omuza durduğumuzun bir işareti." ifadelerini kullandı.

    Le Maire ise "Hanelerimizi yüksek fiyatların sonuçlarına karşı koruyacağız. Aynı şeyi yüksek gaz ve elektrik fiyatlarından etkilenen özel şirketler için de yapmalıyız." dedi.

    Fransa, Almanya ve diğer ülkeler, iş dünyası ve tüketicilerin yükselen enflasyonla başa çıkmasına yardımcı olmak için milyarlarca euroluk paketler açıkladı. Bruegel düşünce kuruluşu, AB hükümet desteğinin şimdiden 282 milyar euroya ulaştığını ve daha fazlasının yolda olduğunu tahmin ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow