hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'nın büyüme beklentisi düştü

    Avrupanın büyüme beklentisi düştü
    expand

    ECB anketine göre Avrupalı tüketicilerin gelecek 12 ay için enflasyon beklentileri değişmedi, büyüme beklentileri ise düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tüketici beklentileri anketinin temmuz ayı sonuçları gelecek 12 ay için enflasyon bekleyişlerinin değişmediğini, büyüme beklentilerinin ise düştüğünü gösterdi.

    Gelecek 12 ayın enflasyonuna yönelik medyan beklenti temmuz ayında, haziran ayında olduğu gibi yüzde 5 seviyesinde gerçekleşti. Ancak gelecek 3 yıl için enflasyon beklentisi yüzde 2,8'den yüzde 3'e çıktı.

    Ancak tüketiciler gelecek 12 aya ilişkin ekonomik büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti. ECB anketine göre gelecek 12 ay için ekonomik büyüme beklentisi temmuz ayında, haziran ayındaki yüzde -1,3'ten 2020 yılı Kasım ayından bu yana görülen en düşük seviye olan -%1,9'a indi.

    Ekonomik büyüme beklentilerinin düşürülmesine bağlı olarak gelecek 12 ay için işsizlik oranı beklentisi 2021 yılı Eylül ayından bu yana görülen en yüksek seviye olan yüzde 12'ye çıktı.

    Tüketicilerin gelirlerinde gelecek 12 aydaki büyümeye yönelik beklentiler ise haziran ayındaki yüzde 0,9'dan yüzde 0,8'e geriledi. 2022 yılı Mart ayında ise gelecek 12 ay için gelirlerde büyüme beklentisi yüzde 0,5 seviyesindeydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüketiciler harcamalarda gelecek 12 ayda yaşanacak nominal büyüme için beklentilerini ise yüzde 3.9'dan yüzde 4,2'ye çıkardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow