Avrupa'nın en büyük bölgesel havayolu şirketi iflas etti

Avrupa'nın bir zamanlar en büyük bölgesel havayolu olan İngiliz Flybe şirketi iflasını duyurdu.
Zor durumdaki İngiliz bölgesel havayolu şirketi Flybe Cumartesi günü yaptığı açıklamada , bilet satışlarını durdurduğunu ve tüm uçuşları iptal ederek olası bir iflasın sinyalini verdi.
Web sitesinde yer alan bir duyuruya göre şirket iflasını duyurdu.
Merkezi Birmingham'da bulunan Flybe, salgından önce Avrupa'nın en büyük bölgesel havayolu şirketiydi ve Birleşik Krallık ve Avrupa'daki 81 havalimanı aracılığıyla yılda yaklaşık 8 milyon yolcu taşıyordu. İlk olarak Mart 2020'de seyahat pazarı pandemik kısıtlamalardan etkilendiğinde yönetime aktarıldı.
Şirket, işletmesinin ve varlıklarının ABD hedge fonu Cyrus Capital ile bağlantılı bir kuruluş olan Thyme Opco tarafından satın alınmasının ardından geçen yılın Nisan ayında daha küçük ölçekte faaliyetlerine yeniden başladı. Ancak, pandeminin havayolu endüstrisi üzerindeki kalıcı etkileri ve daha yerleşik düşük maliyetli operatörlerin rekabeti nedeniyle işini yeniden inşa edemedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
WhatsApp'tan kullanıcılarını çıldırtan güncelleme! Bir dönem sona mı eriyor?
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Mevduat faizlerinde büyük sıçrama! 125 bin TL'nin 1 aylık faiz getirisi ne kadar oldu?
Altın ve piyasalar için kritik uyarı! İslam Memiş’ten cuma günü alarmı...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Temmuz 2025 memur ve emekli zammı ne kadar olacak? Enflasyon tahminleri ve maaş hesaplamaları
SON DAKİKA! Otomobil Almayı Planlayanlar Dikkat! Pazarda Dikkat Çeken Hareketlilik! İşte 2. Elde Fiyatı En Çok Düşen Markalar