Avustralya'da 4 toplantı aradan sonra yeniden faiz artırımı

Avustralyada 4 toplantı aradan sonra yeniden faiz artırımı
expand

Avustralya Merkez Bankası, enflasyon beklentilerindeki yükselişe faiz artırımı ile cevap verdi. Banka, üst üste 4 toplantıdır gösterge faizini sabit tutuyordu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Avustralya Merkez Bankası (RBA), Kasım politika toplantısında gösterge faiz oranlarını 12 yılın en yüksek seviyesine çıkartırken söylemdeki şahin duruşunu ise yumuşattı.

RBA, son verilerin enflasyonun daha uzun süre yüksek kalması riskinin bulunduğunu öne sürdüğünü söyleyerek nakit faiz oranını 25 baz puan daha artırarak yüzde 4,35'e yükseltti.

RBA Başkanı Michele Bullock yaptığı açıklamada, "Enflasyonun makul bir zaman diliminde hedefe dönmesini sağlamak için para politikasının daha da sıkılaştırılmasının gerekip gerekmediği verilere ve gelişen risk değerlendirmelerine bağlı olacaktır." dedi.

Sonuç olarak Avustralya doları yüzde 0,8 kayıpla 0,6435 dolara geriledi ve tahvil vadeli işlemleri, yatırımcıların Aralık ayında daha da yükseliş ihtimalini uzatmasıyla yükseldi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow