hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avustralya'da faiz 11 yılın en yüksek seviyesinde

    Avustralyada faiz 11 yılın en yüksek seviyesinde
    expand

    Avustralya Merkez Bankası, bugün attığı 25 baz puanlık artırım adıyla beraber son 10 toplantısında toplam 350 baz puan faiz artırım yaparak 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avustralya Merkez Bankası (RBA) politika faiz oranında piyasa beklentilerine paralel olarak 25 baz puan daha artışa gitti.

    RBA'nın dün başlayan ve bugün sona eren toplantısının ardından yapılan açıklamada faiz oranının yüzde 3,35'ten yüzde 3,60'a çıkarıldığı belirtildi.

    RBA son 10 toplantısında toplam 350 baz puan faiz artırdı.

    Küresel enflasyonun hala çok yüksek olduğu belirtilen açıklamada "Birçok ekonomide hizmet fiyatları enflasyonu yüksek kalmaya devam etse de genel anlamda ılımlı. Enflasyonun hedef oranlara dönmesi biraz zaman alacak" denildi.

    Kurulun önceliğinin enflasyonu hedefe ulaştırmak olduğu belirtilen açıklamada "Yüksek enflasyon insanların hayatını zorlaştırmakta ve ekonominin işleyişine zarar vermektedir. Eğer yüksek enflasyon insanların beklentilerine yerleşirse daha sonra düşürmek çok maliyetli olur. Bu, daha da yüksek faiz oranları ve işsizlikte daha büyük bir artışa yol açar" ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurul, enflasyonun hedefe dönmesini sağlamak için para politikasının daha fazla sıkılaştırılmasına ihtiyaç duyulacağınının sinyalini bir kez daha verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow