Bakan Dönmez: Türkiye, doğal gazın Batı pazarına ulaşmasında rol üstlenebilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck arasında yeşil hidrojen iş birliğini geliştirmek amacıyla niyet mektubu imzalandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Almanya'da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, Türkiye'nin doğal gazda kritik roller üstelenebileceğini söyledi.
Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck arasında yeşil hidrojen iş birliğini geliştirmek amacıyla niyet mektubu imzalanması öncesi konuşan bakan, "Son zamanlarda pek çok Güneydoğu Avrupa ülkesi gaz taleplerini karşılayabilmek için ülkemizle yoğun temaslarda bulunmaktadır" dedi.
İşte Bakan Dönmez'in açıklamalarından satırbaşları:
“Ülkemiz komşu ülkelerdeki doğal gazın Batı’daki pazarlara ulaştırılmasında, şu an olduğu gibi gelecekte de kritik roller üstlenebilir.”
“Bugün yeşil hidrojen alanında imzalayacağımız belgenin de Türkiye’nin hidrojen alanındaki çalışmalarına katkı sunacağını ve işbirliğimizi geliştireceğini düşünüyoruz.”
“Türkiye, Türkmenistan doğal gazı başta olmak üzere Hazar bölgesinin, İsrail doğal gazı başta olmak üzere Doğu Akdeniz bölgesinin ve uzun vadede Irak’ın doğal kaynaklarının ülkemize ve ülkemiz yoluyla piyasalara ulaştırılması için elinden geleni yapmaya hazırdır.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Deprem anında telefonlar çekmezse yakınlarımıza nasıl ulaşırız? İşte hayat kurtaracak 7 yöntem
A101 26 Nisan-2 Mayıs 2025 Kataloğu: Bu Hafta A101 Aktüel Ürünler Listesinde Ne Var?
İstanbul depremi sonrası fahiş fiyat artışına sıkı takip! Hangi bölgeler talep gördü?
Altın mı mevduat mı? Yatırımcılar faiz kararı sonrası yol ayrımında
İHTİYAÇ KREDİSİ 2025 | İhtiyaç kredilerinde yeni dönem: 25 Nisan 2025 itibarıyla güncel faiz oranları ve geri ödeme tutarları