hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Göktaş: Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı

    Bakan Göktaş: Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı
    expand
    KAYNAK DHA

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinin başladığını, hak sahibi 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yazılı açıklama ile ihtiyaç sahiplerine yönelik ısınma yardımları kapsamında hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'ni dönemsel olmaktan çıkartıp, düzenli hale getirdiklerini belirtti. Vatandaşların yardım programına her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapmasına gerek kalmadığını ifade eden Göktaş, "Halihazırda ev sahibi veya kiracı olarak doğal gaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımız, başvurularının onaylanmasının ardından ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz etmeleri yoluyla, ikamet ettikleri ilçeye karşılık gelen tutardan düzenli olarak yararlanabilecek" dedi.

    '2 AYDA BİR ÖDENEK AYIRIYORUZ'

    Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği'ne başvuruların 2023 Aralık ayında e-Devlet 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatan Göktaş, şunları kaydetti: "Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteğimizde ödemeler başladı. Bu doğrultuda Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında 2023 yılı Ekim-Kasım-Aralık, 2024 yılı Ocak-Şubat ayları için hak sahibi 584 bin 941 haneye toplamda 399 milyon 947 bin TL ödeme yapacağız." Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerinde ısıl harita baz alındığını ve belirlenen destek tutarının yıllık 1500 TL ile 3 bin 500 TL arasında değiştiğinin altını çizen Göktaş, "Ülkemizde farklı iklim şartları yaşanmasından dolayı desteğimizde bölgesel farklılıklar bulunuyor. Desteğimizi hayata geçirmeden önce ısı ölçümleme çalışmaları yaptık. Teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantıda bir dağılım gerçekleştirdik. Bu dağılım çerçevesinde bölgelerimize ısınma desteği sağlıyoruz. Bu doğrultuda 8 aylık belirlenen ve ilden ile değişkenlik gösteren tutarlar aylık olarak hesaplanırken iki ayda bir ödenek ayırıyoruz. Söz konusu vatandaşlarımız doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz etmeleri suretiyle desteğimizden yararlanabilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTLARI

    Öte yandan Düzenli Doğalgaz Tüketim Desteği Programı'ndan hanelerin faydalanabilmesi için başvuru sahibinin; Türk vatandaşı olması, e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması, doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet etmiş olması, ikamet adresinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunması, hakkında ilgili sosyal yardımlaşma derneğince hak sahipliği kararı verilmesi kriterlerini birlikte sağlaması gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow