Bakan Işıkhan duyurdu: Bağ-Kur emekli prim sayısı düşecek
Son dakika haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat İşıkhan, 9000 olan Bağ-kur emekli prim gün sayısının 7200'e düşürüleceğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-kur emekli prim gün sayısının düşürülmesi konusunda "Onu Orta Vadeli Planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. Ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor." dedi.
Bakan Işıkhan, kabine toplantısının ardından konuştu. Işıkhan, emeklilerle ilgili yapılan iyileştirmelerin de çok anlamlı olacağını vurguladı. "Çok güzel bir yıla girdik" ifadelerini kullandı.
EV KADINLARINA PRİM DESTEĞİ
Işıkhan, "Ev kadınlarına prim desteğiyle ilgili takvim nasıl işleyecek?" sorusuna da "Gündemimizde var, Orta Vadede. Madde, madde ele alacağız. Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak." dedi.
"İŞ KANUNU ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"
Işıkhan, "İş Kanunu'yla ilgili güzel verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Tekerrür eden, 19 kanunla ilgili işlemeyen maddeler var. Çok eskiden geçerli olan maddeler söz konusu. Bunların azaltılmaları yönünde. Ama temel haklar bunlar. Esnek çalışma, uzaktan çalışma, çalışanlara yönelik güncel verileri de kapsayacak güzel çağdaş bir temel kanun. Şu an takvim yok. Sadece ön görüşmeleri gerçekleştirdik." dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Togg T10F'in merakla beklenen iç detayları ortaya çıktı!
Deprem korkusu arsa talebini patlattı! Uzmanlardan dolandırıcılık uyarısı
1 Mayıs (bugün) kuyumcular, döviz büroları açık mı, kapalı mı?
SARI FIRTINA YÖN DEĞİŞTİRDİ! İşte altın fiyatlarında son durum
EYT sonrası ETT! Kademeli emeklilik çıkacak mı? Dikkat çeken yanıt