Bakan Kacır, dış ticaret verilerini değerlendirdi: Geçen yıla göre yüzde 42,7 azaldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sakarya’da Mobilya ve Yatak Sanayicileri Derneği MOYSAD tarafından düzenlenen Mobilya Sektörü Zirvesi’nde “ağustos ayı dış ticaret istatistiklerine” ilişkin konuştu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ekonomideki karalılığın süreceğine vurgu yapan Kacır, “Bu yılın ağustos ayında dış ticaret açığımız geçen yılın ağustos ayına dek yüzde 42,7 azalmış, böylelikle aylık 5 milyar dolar seviyesinin altına düşmüş, 4 milyar 992 milyon dolar olarak gerçekleşmiş oldu. Bu, sizlerin başarısıdır. Yatırımcılarımızın, üreticilerimizin, ihracatçılarımızın başarısıdır. Bu istikamette kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
Türkiye’ye dış kaynak girişinin önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Bakan Kacır, “Enflasyonun kalıcı olarak düşmesinde somut ilerleme kaydetmeye başladık” ifadesini kullandı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İhracatta vites Yükseldi! Otomotiv sektörü 16,4 milyar dolarla zirvede
Yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahminleri değişti! Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketini açıkladı...
Yıllardır konuşuluyordu, yasalaşıyor! Kredi kartı ile bahşiş yasal zemine oturuyor
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI ENFLASYON FARKI: 2025 Temmuz Emekli Maaşı NE Kadar Olacak? 6 Aylık Enflasyon Farkı ile Emekli Maaş Zammı Enflasyon Farkı Nasıl Hesaplanır?(SSK-BAĞ-KUR)
SON DAKİKA ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI AÇIKLANDI 14 HAZİRAN 2025 | Milli Piyango Online ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları nasıl öğrenilir?