hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Karaismailoğlu: Covid-19'un dünyayı sardığı ortamda uzaya 2 uydu gönderdik

    Bakan Karaismailoğlu: Covid-19un dünyayı sardığı ortamda uzaya 2 uydu gönderdik
    expand
    KAYNAK DHA

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021'de 2 uyduyu uzaya fırlattıklarını belirterek, “20 yıl önce ‘Türkiye 1 yıl içinde uzaya 2 yeni nesil uydu gönderecek' deselerdi herkes gülerdi. Covid-19'un dünyayı sardığı, bütün sistemlerin kapandığı, fabrikaların kapatıldığı ortamda 2021 yılı içinde uzaya 2 uydu gönderdik” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İzmit- Kandıra yolu Çubuklubala- Çubuklu Osmaniye Varyantı açılışı için Kocaeli’ne geldi. Bakan Karaismailoğlu, ilk olarak Kocaeli Valiliği’ni ardından da AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililerle sohbet eden Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, "Karada, havada, denizde ve uzayda çalışıyoruz. Bakın 20 yıl önce 'Türkiye 1 yıl içinde uzaya 2 yeni nesil uydu gönderecek' deselerdi herkes gülerdi. Bakın, Covid-19'un bütün dünyayı sardığı, bütün sistemlerin kapandığı, fabrikaların kapatıldığı ortamda biz, 2021 yılı içinde uzaya 2 uydu gönderdik. Bu uydular da 35 yıl ömrü olan yeni nesil haberleşme uyduları yani gözlem uyduları değil. 2021 yılında Türksat 5A uydumuzu uzaya gönderdik. 2021 yılı sonunda da Türksat 5B haberleşme uydumuzu gönderdik. Şu an yörüngesine yerleşmek için 160 bin kilometrelik yolu katetmeye devam ediyor. İnşallah, haziran ayı itibarıyla bütün dünyaya hizmet verecek şekilde faaliyete alacağız" diye konuştu. 

    AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmit-Kandıra-Kaynarca yolu projesinin yapımı tamamlanan Çubuklubala-Çubukluosmaniye ile cezaevi varyantları açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Çubuklubala-Çubukluosmaniye varyantı ile cezaevi varyantı, toplam 59 kilometrelik İzmit-Kandıra yolu üzerindeki önemli bir kesimdir. Bölünmüş yol olarak planladığımız, İzmit-Kandıra-Kaynarca yolumuz, özellikle yaz aylarında, günübirlik trafiğin de eklenmesiyle trafik hacminde ciddi artışları gördüğümüz bir hattır. 3,3 kilometrelik, Çubuklubala-Çubuklu Osmaniye kavşağıyla birlikte 4,6 kilometrelik cezaevi varyantı olmak üzere toplamda 8 kilometrelik bölümünü hizmete açıyoruz. 59 kilometrelik yolun 3,2 kilometresini önceki yıllarda tamamlamıştık. 1 milyar 669 milyon proje bedeline sahip yolun yapımında, bugüne kadar yüzde 35 oranında ilerleme sağladık" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'YILLIK 109 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK'

    Tamamlandığında projenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, "Yolda tamamlanan kesimin trafiğe açılmasıyla tek yolu bölünmüş yol standardına kavuşturacağız. Projenin tamamının hizmete girmesiyle güzergah 15 kilometre kısalacak. Seyahat süresi 60 dakikadan 40 dakikaya inecek. Böylece zamandan 84 milyon lira ve akaryakıttan da 25 milyon lira olmak üzere toplamda yıllık 109 milyon lira tasarruf sağlanacak. Ayrıca karbon salınımını 5 bin 356 ton azaltarak çevrenin ve doğanın korunmasına, milletimizin rahat nefes almasına önemli bir katkı sunacağız" diye konuştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow