hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kurum’dan 81 İlde Sosyal Konut Projesi ile ilgili açıklama

    Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dev sosyal konut projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, projede gelir ve yaş skalası oluşturulacağını söyledi. Kurum, aylık taksitlerin asgari ücretlinin ödeyebileceği bir tutar olacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da aylık geliri 16 bin, diğer illerde 14 bin liranın altında olanlar başvuru yapabilecek. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dev sosyal konut projesiyle ilgili detayları açıkladı.

    Bakan Kurum, “Aylık taksitleri asgari ücretlinin ödeyebileceği bir tutar olacak. Bir hane gelirinin yüzde 30'u konut harcamasıdır. 5500 TL; eşinin de çalıştığını düşünelim…. Onun da yüzde 30'u olmalı ki yaşayabilsin…” diye konuştu.

    -Vade sayısının 240'a kadar varacağını açıklayan Bakan Kurum, “30 yas altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılarak yaş skalası ve oran koyacağız.” dedi.

    İşte Bakan Kurum’un açıklamalarından satırbaşları:

    Ankara'da İstanbul'da çok iddialı rakamlar çıkacak. Arsa konusu da var. Diyelim ki eve giremedin arsaya başvurup kendi evini yapabileceksin.

    Yeni evlilerden kastımız gençler, yeni evliler diye bir kategori olmayacak.

    HAZİNE'DEN DESTEK

    (Emlak konutun geçmişteki uygulaması ve bitiminde ödeme) orta ve orta üste hitap eden; amacımız bütün gelirlilerin alabileceği şekilde bir çalışma yapıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı’mız inşallah destek verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anahtar teslimini lansman itibariyle 2.5-3 yıllık sürede gerçekleştireceğiz.

    Bakan Kurum, “konut sayısının 150-200 binin üzerinde olacak mı?” sorusuna “13 Eylül’de açıklanacak Ankara’daki program ile anlatılacak” diye cevap verdi.

    Kurum, ayrıca ofislerin konutlara dönüştürülmesiyle ilgili de “Görünen 50 bin ama daha üstünde olabilir. Plazaları satmadıysa satıp da muvaffakiyet alabildiyse imar tadilatı ile yapabilir. Arzı arttıracağız.” dedi.

    ALİAĞA’DAKİ ASBESTLİ GEMİ

    Bakan Bilgin Aliağa’daki asbestli gemi konusunda da açıklamalarda bulundu. Bilgin, “Biz bir kere karasularında bakma hakkımız var hukuken. Bizim sular dışında bakılabilir mi? Onu da inceliyoruz. Bakıca bize bildirilen dışında. 900 ton ola ihtimali yok zaten. Varsa giremez. 9.2 tondu yanlış hatırlamıyorsam. Bu çerçevede olursa uluslararası mevzuat izin veriyor. Bu daha önce de girmiş sökülmüş… 900 ton iddiası… ondan önce biz sokmayız. Tek çevreci kendileri olduğun düşünüyor ama biz sokmayız. Onun uluslararası mevzuatı var. Uluslararası çevre mevzuatı var buna izin vermiş. Gidiyorsun başvuruyorsun uluslararası sözleşmeye tabisin sen. Yok öyle bir şey. Mevzuat çerçevesinde başvurmuş. Bize bildirilen dışında bir şey varsa araştıracağız. Göndeririz öyleyse. 1 saniye tutmayız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow