hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Nebati: Borsaya 18 günde 13,6 milyar TL yabancı yatırım geldi

    Bakan Nebati: Borsaya 18 günde 13,6 milyar TL yabancı yatırım geldi
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Borsa İstanbul'da işlem gören ve rekor seviyeleri test eden şirketlere 1-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında 13,6 milyar TL yabancı yatırım girişi gerçekleşti." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son günlerde peş peşe rekorlar kıran Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler hakkında açıklama yaptı.

    Bakan Nebati, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Borsamızın öncülüğünde sermaye piyasalarımız derinleşmeyi sürdürüyor. Borsa İstanbul'da işlem gören ve rekor seviyeleri test eden şirketlere 1-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında 13,6 milyar TL yabancı yatırım girişi gerçekleşti." dedi.

    Ayrıca Bakan Nebati, TCMB'nin brüt rezervimizde 3 haftalık süreçte 15,4 milyar dolar artış olduğunu da kaydetti. Nebati, "Yabancı yatırımcının yüksek ilgisi bizleri sevindirmektedir" ifadelerini kullandı.

    Bakan Nebati, "Türkiye Ekonomi Modelimiz ile yürütülen politikalarımız çok yönlü ve hedef odaklı. Finans ve sermaye piyasalarını destekleyici adımlarımızı sürdürecek, üreterek büyüyen Türkiye olma yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz." dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow