hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Nebati duyurdu: Altına dayalı sertifika ihracı TL değerinin korunmasına yardımcı olacak

    Bakan Nebati duyurdu: Altına dayalı sertifika ihracı TL değerinin korunmasına yardımcı olacak
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün itibarıyla işleme giren altına dayalı sertifika aracı hakkında açıklamada bulundu. Nebati, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda bugünden itibaren doğrudan işlem görmeye başlayan tasarruf aracının Türk Lirası'nın değerini koruyacağını aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati darphanenin Borsa İstanbul'da halk arz yoluyla altına dayalı sertifika ihracını duyurdu. Bakan Nebati "Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahipleri altınlarını fiziki olarak da teslim alabilecek" dedi.

    Nebati, Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahiplerinin altınlarını fiziki olarak da teslim alabileceğini duyurdu.

    Twitter'dan açıklamada bulunan Bakan Nebati yatırım yapan tasarruf sahiplerinin altınlarını fiziki olarak teslim alabileceğini de söyledi.

    Bakan Nebati'nin açıklaması şöyle:

    Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğümüz, vatandaşlarımıza yeni bir tasarruf aracı sunuyor. Darphanemiz, bugün itibarıyla Borsa İstanbul’da halka arz yolu ile altına dayalı sertifika ihraç edecek.

    Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahipleri altınlarını fiziki olarak da teslim alabilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow