hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Nebati: Yeni orta vadeli ekonomi planı Eylül’ün ilk haftasında

    Kabine Toplantısı'nın ardından soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni orta vadeli ekonomi planının Eylül’ün ilk haftasında açıklanacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde yeni orta vadeli planın Eylül’ün ilk haftasında açıklanacağını söyledi.

    Bakan Nebati, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından soruları yanıtladı.

    Nebati, Fiyat İstikrarı Komitesi’yle öğrenim kredisi borçları ile ilgili yasa çalışması yürütüldüğünü duyurdu.

    Bakan Nebati, kredi konusunda yasal düzenlemenin ekim ayında meclis gündemine geleceğini açıkladı.

    Bakan nebati, Anayasa Mahkemesi’nin Fiyat İstikrarı Komitesi’ne dair Cumhurbaşkanlığı kararnamesini iptal etmesi nedeniyle yasal dayanaksız kalan komite için de kanun çıkarılacağını da söyledi.

    "BORSAYA YABANCI YATIRIMCI İLGİSİ ARTARAK DEVAM EDECEK"

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Borsa İstanbul'daki rekorlara ilişkin olarak yabancı yatırımcı ilgisinin olduğunu, artarak devam edeceğini ve yabancı yatırımcıları Türkiye'ye davet ettiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ekonomisindeki büyüme ve gelişmeleri yabancı yatırımcılar kayıtsız kalamadı. Güçlenen ekonomi sayesinde şirketlerin kârlılıklarının artması ve rekorların kırılması yabancıların dikkatinden kaçmadı.

    Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'a olan ilgisini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yorumladı. Bakan Nebati "Yabancı yatırımcının borsaya ilgisi kalıcı. Bu ilgi artarak devam edecek. Yabancı yatırımcıdan yanayım ve yabancı yatırımcıları Türkiye'ye davet ediyorum" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow