hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Nebati: Teşvik politikalarına devam edeceğiz

    Bakan Nebati: Teşvik politikalarına devam edeceğiz
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "KOBİ kredileri, tarihsel ortalamasının 3 katından daha fazla büyümüştür" diyerek teşvik politikalarına devam mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Küresel resesyon beklentilerine rağmen ekonomik canlılığımızı sürdürülebilir kılmak için ihtiyatlı teşvik politikalarını uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Nebati yaptığı paylaşımda, Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde büyümeyi sürdürülebilir kılmak ve istihdam artışını desteklemek hedefiyle üretimi artırmaya yönelik anti-enflasyonist kredi politikalarını uygulamaya devam edeceklerinin altını çizerek, “Bu çerçevede, işletmelerimizin enflasyonun oldukça altında, düşük maliyetle ticari kredilere ulaşmalarını sağlıyoruz. Nitekim, Temmuz sonunda ticari kredi faizleri yüzde 30 civarındayken, şimdi yüzde 18’lere gerilemiştir” ifadelerine yer verdi.

    Uygulanan politikalar sonucunda sağlanan güçlü kredi büyümesinde, ticari kredilerin ağırlığının yüksek olduğunu belirten Nebati, sözlerine şöyle devam etti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bankacılık sektörünün kredi hacmi Ekim sonu itibarıyla yıllık yüzde 68,2 artarken, aynı dönemde ticari kredi büyümesiyse yüzde 74,9 seviyesinde gerçekleşmiştir. Ekonomimizin bel kemiği olan ve milyonlarca insanımıza istihdam sağlamaya devam eden KOBİ’lerimizin de kredilere kolay erişimini önemsiyor ve önceliklendiriyoruz. Bu yaklaşımımızın bir sonucu olarak KOBİ kredileri, tarihsel ortalamasının 3 katından daha fazla büyümüştür. Küresel resesyon beklentilerine rağmen ekonomik canlılığımızı sürdürülebilir kılmak için ihtiyatlı teşvik politikalarını uygulamaya devam edeceğiz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow