hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Nebati'den kayıt dışı ekonomiye karşı kararlılık mesajı

    Hazine ve Maliye Nureddin Nebati yeni ekonomi politikasının yapısal sorunları çözdüğünü açıklayarak "Haksız rekabete sebep olan kayıt dışı ekonomi sorununu da çözmeye kararlıyız." dedi. Bakan Nebati, sosyal medya geliri elde eden 65 bin kişiden 50 bininin kısmen veya tamamen gelirini beyan etmediğinin tespit edildiğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati resmi Twitter hesabından yeni ekonomi politikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "Yeni ekonomi politikamız Türkiye ekonomisinin tüm yapısal sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmeyi amaçlıyor." dedi.

    Nebati yaptığı yazılı açıklamada, “Elde edilen gelir bazında bugüne dek 6 bin mükellef analiz edildi, gelirlerini kısmen veya tamamen beyan dışı bırakan mükellefler özelinde saha denetimlerine başlandı” dedi.

    Nebati, “Bugüne dek Youtube, Facebook, Instagram, Bigo Live, Twitch, TikTok, Dlive ve Scorp mecraları üzerinden yapılan analizler sonucu, 65 bin kişi analiz edildi” diyerek sosyal medya geliri elde eden 65 bin kişiden 50 bininin kısmen veya tamamen gelirini beyan etmediğini tespit ettiklerini aktardı.

    Bunlardan 50 bininin sosyal medya aracılığı ile elde ettiği gelirler üzerinden vergisel yükümlülüklerini kısmen veya tamamen yerine getirmediğinin tespit edildiğini ifade eden Nureddin Nebati, bunların da 3 bin 500’ü için saha denetimlerine başlandığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nebati'nin açıklamasında, “E-spor sektöründe elde edilen oyuncu, turnuva, kulüp, reklam bazlı tüm gelirler RADAR sistemi tarafından yakından izleniyor. Bugüne dek yapılan çalışmalar kapsamına giren 3 bin kişilik analizde 588 kişi için işlem başlatıldı” ifadeleri yer aldı.

    Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle oldu:

    "Yeni ekonomi politikamız Türkiye ekonomisinin tüm yapısal sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmeyi amaçlıyor. Haksız rekabete sebep olan kayıt dışı ekonomi sorununu da çözmeye kararlıyız."

    "Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alarak hem işletmelerimizin rekabet gücünü artıracağız hem vergi gelirlerimizi yükselteceğiz hem de bu sayede toplumsal gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturacağız."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow