Bakan Özlü: Yerli otomobilden vergi alınmayacak

Yerli otomobil konusunda çalışmaların tamamlandığını söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Piyasaya güçlü bir giriş yapması için ÖTV'den muaf tutulacak" dedi.
Yerli ve milli üretim otomobil için düğmeye basılmasına sayılı günler kaldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çalışmaların tamamlandığını belirterek, bu ay içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.
Sabah gazetesinde yer alan habere göre Bakan Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması ve piyasaya güçlü bir giriş yapabilmesi için Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulacağını kaydetti. Özlü, en az 3, en fazla 5 ismi bir araya getiren bir ortaklık modeli kurulacağını ifade etti. Bu ortaklık modelinde halihazırda farklı lisanslar altında yabancı marka otomobil üreten grupların yer almayacağına dikkat çeken Özlü, şöyle konuştu:
Devlet kurumlarına teşvik
"Yerli otomobilde öncelik elektrikli motor, batarya ve yazılım teknolojisinde olacak. Kullanımı yaygınlaştırmak için teşvik edici düzenlemeler yapılacak. Bu kolaylıkları üretim yapacak firmalarla bir araya gelerek onlardan görüş alıp belirleyeceğiz." Araç alacak veya kiralayacak devlet kurumlarının yerli otomobil alması da teşvik edilecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İkinci el araç alacaklar dikkat! İbrenin yönü değişiyor
MEVDUAT FAİZİ 2025 | TCMB faizi sabit tuttu! Mevduat faizleri ve 100 bin TL’nin getirisi ne oldu?
TEMU'dan Türkiye pazarı için yeni adım! Süre '1 güne düşecek'
Yeni ÖTV teklifinin az bilinen yönleri! Hangi araçlar etkilenecek?
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Uzman isimlerden dikkat çeken değerlendirme