hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Özlü'den yerli otomobille ilgili önemli açıklamalar

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    CNN TÜRK'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli otomobil projesi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Proje için 3 milyar dolar yatırım yapılmasının ön görüldüğünü açıklayan Özlü, yerli otomobil projesiyle ilgili teknik ve mali analizlerin tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CNN TÜRK yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Yerli otomobil projesiyle ilgili teknik ve mali analizlerin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bakan Özlü, kurulacak şirketin CEO'sunun da Ortak Girişim grubu tarafından çok yakında seçileceğini söyledi. Özlü, "Küresel çapta başarılı olmuş 3 kişi arasında CEO seçilecek" dedi.

    Bakan Özlü, yerli otomobilin orta sınıf (C) platformda olacağını ve 5 farklı kasa tipinden oluşacağını belirterek ön görülen yatırım tutarının ise 3 milyar dolar hesaplandığını açıkladı. Projenin hayata geçirilmesi için alternatifli teşvik ve destek modelleri üzerinde çalışıldığını aktaran Özlü, batarya teknolojilerindeki gelişmelerin hızlı olduğuna işaret ederek bu noktadaki maliyetlerin zaman içinde düşeceğinin öngörüldüğünü söyledi. Faruk Özlü, şarj istasyonları planlamalarına da geçildiğini aktardı. Bakan Özlü, prototipin 2019'da oluşturulmasında bir sıkıntı görmediklerini belirtti.

    Hali hazırda sipariş vermek isteyen çok sayıda yurttaşın olduğunu belirten Bakan Faruk Özlü, kalite ve fiyat bakımından emsallerinden daha iyi bir ürün ortaya koyacaklarını aktardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow