Bakan Şimşek açıkladı: Moody's kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Moody's kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı, uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody's görünümü pozitif korudu." dedi.
Şimşek, sosyal medya hesabından, Moody's'in Türkiye'nin ekonomisine yönelik değerlendirmesine ilişkin paylaşım yaptı. Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu ilk defa iki kademe artırdığına dikkati çeken Şimşek, "Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu." değerlendirmesinde bulundu.
"ÖNGÖRÜLEBİLİR POLİTİKALARIMIZI UYGULAMAYA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"
Şimşek, ekonomideki dengelenmenin, azalan dış finansman ihtiyacının, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon sürecinin not artışında etkili olduğunu vurguladı.
Ülke görünümünün pozitif olarak korunmasının programa duyulan güveni yansıttığının ve potansiyel not artışlarına işaret ettiğinin altını çizen Şimşek, "Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Bakan Şimşek'in paylaşımında yer alan grafiğe göre, Mayıs 2023'te Türkiye'nin kredi notunun B2 (durağan) mevcut notun ise B1 (pozitif) olduğu görülüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MEMUR ZAMMI 2025 | Memura temmuz zammı yolda! İşte unvan unvan zamlı örnek hesaplama...
Babalar günü alışverişi ekonomiye can suyu oldu! Hedef 50 milyar TL...
İsrail'in İran'a saldırısı sonrası altında zirve! Yükseliş sürüyor...
Emeklinin gözü o tarihte: En düşük maaş kaç TL olacak? Masada 4 senaryo var
SON DAKİKA HABERİ | SGK ödemeleri hesaplara yattı! Anneye, işsize, çalışana, ev kadınına destek yağmuru...