Bakan Şimşek: Enflasyonu aşağı getirme konusunda kararlıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da "OECD Yükselen Pazarlar Forumu"nda önemli açıklamalarda bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da OECD Yükselen Pazarlar Forumu'nda açıklamalarda bulundu.
Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmasında "Enflasyonu aşağı getirme konusunda kararlıyız." ifadesini kullandı.
Şimşek, İstanbul'da OECD toplantısı sonrası emtia fiyatlarında yaşanan son düşüşün Türkiye ekonomisine etkisine yönelik soruya, petrol fiyatlarının 65 dolar ve altında kalıcı olarak kalması halinde enflasyonun hedefin 1 ile 1,6 puan aşağısında kalabileceği ve cari açığın GSYH'ya oranının yüzde 1,5'in altına inebileceği yanıtını verdi.
Petrol fiyatları son dönemde düşüşe geçerken, 60 doların altını görmüştü. Brent petrol 63 dolarla son 4 yılın en düşük düzeyinde işlem görüyor.
Orta Vadeli Program'a göre bu yıl cari açığın milli gelire oranı yüzde 2 olarak öngörülüyor. Merkez Bankası'nın enflasyon için yıl sonu tahmini orta noktası ise yüzde 24 seviyesinde.
Şimşek toplantıdaki konuşmasında enflasyonu aşağı getirme konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Bazı reformları hayata geçirmek çok önemli, üretimi artırmak için reformlara ihtiyacımız var" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SARI FIRTINA YÖN DEĞİŞTİRDİ! İşte altın fiyatlarında son durum
EYT sonrası ETT! Kademeli emeklilik çıkacak mı? Dikkat çeken yanıt
Altın rekor kırmaya devam eder mi? ABD'li banka devinden flaş tahmin!
WhatsApp'tan kullanıcılarını çıldırtan güncelleme! Bir dönem sona mı eriyor?
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Mevduat faizlerinde büyük sıçrama! 125 bin TL'nin 1 aylık faiz getirisi ne kadar oldu?