Bakan Şimşek: Kalkınma finansmanını en etkin kullanan ülkeler arasındayız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek X hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.
Bakan Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Dünya Bankası, Uluslararası Finans Kurumu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası ile işbirliklerimizi güçlendirmek üzere bir araya geldik.
Bu kuruluşlardan 3 yıllık dönemde uzun vadeli ve düşük maliyetli yaklaşık 41 milyar dolar proje finansmanı sağlamayı öngörüyoruz.
Kaynaklar; yeşil ve dijital dönüşüm, afet dayanıklılığı, altyapı yatırımları ve kapsayıcı büyüme projeleri için kullanılacak. Böylece, üretkenliği artırarak sürdürülebilir yüksek büyümeyi destekleyeceğiz.
*Hedefimiz, Türkiye'nin yüksek gelirli ülkeler arasında yer almasıdır.*
Kalkınma finansmanını en etkin kullanan ülkeler arasındayız.
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) April 26, 2025
Dünya Bankası, Uluslararası Finans Kurumu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası ile işbirliklerimizi güçlendirmek üzere bir araya geldik.
Bu… pic.twitter.com/bvh6dgLwIC
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Beşiktaş geride kaldı! İstanbul’da kira getirisi en yüksek ilçeler

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK? 4a, 4b,4c SSK Bağkur Yeni Emekli Maaşı Zam Farkı Ödeme Günü Ne? Emekli Zam Farkı Ne Zaman Yatacak, Ayın Kaçında?

SON DAKİKA EMEKLİ ZAMMI HABERİ 2026 | Milyonlarca emeklinin beklediği haber! 20 bin lira zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

ŞOK 14-20 Ocak Kataloğu Yayınlandı! Mini Buzdolabı Geliyor! İşte ŞOK 14-20 Ocak Aktüel Ürünler Kataloğu!

EMEKLİ PROMOSYONU 2026 | Emekliye ek ödeme müjdesi! Rakam 30 bin lirayı aştı...