hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Şimşek'ten cari işlemler açıklaması

    Bakan Şimşekten cari işlemler açıklaması
    expand

    Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari işlemler dengesi ile ilgili bilgi verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARİYE EKİNCİ/CNNTURK.COM| Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yaptığı paylaşımda yıllık cari işlemler dengesindeki iyileşmenin kasım ayında da devam ettiğini duyurdu. Şimşek, "Ekonomide dengelenmeye yönelik attığımız adımlar, altın ithalatındaki normalleşme ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılması sonucunda cari dengedeki iyileşme devam edecektir." dedi.

    Bakan Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

    "Yıllık cari işlemler dengesindeki iyileşme kasım ayında da devam etti.

    Mayısa göre 10,7 milyar dolar düşüşle 49,6 milyar dolara gerileyen yıllık cari açık altın hariç 22,5 milyar dolar seviyesindedir.

    2023’te dış ticaret açığının Orta Vadeli Program tahminin 6 milyar dolar altında gerçekleşmesine rağmen, yılsonu cari açığın OVP’nin üzerinde olacağını değerlendiriyoruz. Bu gelişmede jeopolitik gerginliklerden dolayı zayıflayan hizmet gelirleri etkilidir.

    Ekonomide dengelenmeye yönelik attığımız adımlar, altın ithalatındaki normalleşme ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılması sonucunda cari dengedeki iyileşme devam edecektir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow