hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Şimşek'ten Kritik Mesaj: Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

    Bakan Şimşekten Kritik Mesaj: Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak
    expand

    Gözler asgari ücrete getirilecek yeni düzenlemede. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de kritik açıklama geldi. Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak? sorusu gündemdeki yerini korurken bakan birçok kalemi etkileyen yeni asgari ücret ile ilgili detayları verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm Türkiye'nin merakla beklediği yeni asgari ücret zammı için çalışmalar devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de flaş bir açıklama geldi. Bakan Şimşek, "Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

    Birçok kalemi etkileyen yeni asgari ücret ile ilgili konuşan Şimşek "Sermaye piyasalarını enflasyon düştükçe güçlendireceğiz.Yeşil ve dijital dönüşümü hızlandırıyoruz. Önümüzdeki dönem her şeye rağmen tasarruf harcamalarımızı devam ettireceğiz. Borçlanma maliyetlerimiz geriledi, 'Orta Vadeli Program' işliyor. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik." ifadelerini kullandı.

    ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

    Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.

    İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantısını geçtiğimiz günlerde yapmıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow