Bakan Şimşek’ten Lüksemburg temasları! AB ile iş birliği ve yeni finansal adımlar masada

Bakan Şimşek’ten Lüksemburg temasları AB ile iş birliği ve yeni finansal adımlar masada
expand

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temaslarda bulunmak üzere gittiği Lüksemburg'da, ülkenin Başbakanı Luc Frieden ve Maliye Bakanı Gilles Roth ile bir araya geldi. Görüşmelerde, dijital inovasyon, sürdürülebilir finans ve Gümrük Birliği’nin modernizasyonu gibi konular gündeme geldi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Bakan Şimşek, görüşmeye dair değerlendirmesini sosyal medya hesabından paylaşarak, Türkiye ile Lüksemburg arasında Stratejik Finans Çalışma Grubu kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Bu yeni yapı sayesinde, iki ülkenin üçüncü ülkelerde ortak finansal projeler geliştirme potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

AB İLİŞKİLERİ VE GÜMRÜK BİRLİĞİ MODERNİZASYONU GÜNDEMDE

Bakan Şimşek, dijital dönüşüm, sürdürülebilir üretim ve finansal inovasyon alanlarında iş birliklerinin derinleştirilmesinin yanı sıra, Türkiye-AB ilişkilerinin güçlendirilmesi ve Gümrük Birliği’nin çağın gereklerine uygun şekilde güncellenmesi konularında da önemli mesajlar verdi.

“KARARLILIKLA YOL ALIYORUZ”

Şimşek paylaşımında, Türkiye'nin Avrupa ile ekonomik ve finansal iş birliğini ileri taşımaya kararlı olduğunu vurgulayarak, “Dijital inovasyondan sürdürülebilir finansa, üretimden Gümrük Birliği’nin modernizasyonuna kadar ikili ilişkileri derinleştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı. Ayrıca Lüksemburg’a misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti.

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow