hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bank of America: Fed savaşı kazandı

    Bank of America: Fed savaşı kazandı
    expand

    Bank of America CEO'su tüketici harcamalarındaki yavaşlamanın, Fed'in ekonomiyi soğutma ve enflasyonu düşürme mücadelesinde "savaşı kazandığını" gösterdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bank of America CEO'su Brian Moynihan ABD tüketici harcamalarının Fed'in bir dizi faiz oranı indiriminden sonra "yavaşladığını" söyleyerek Fed'in ekonomiyi soğutma ve enflasyonu düşürme mücadelesinde "savaşı kazandığını" gösterdiğini ifade etti.

    New York'ta düzenlenen bir konferansta konuşan Moynihan, restoranlara olduğu kadar evlere ve otomobillere yapılan harcamaların da azaldığını belirtti. Tüketicilerin dışarıda yemek yemek için harcadıkları miktar, sadece üç veya dört ay önceki yüzde 17'ye kıyasla yıldan yıla yüzde 3'e düştü.

    Moynihan, "Şimdi soru şu ki, muhtemelen devam etmeleri gerekiyor." diye konuştu. 

    Bank of America için Moynihan, kredi büyümesinin ikinci çeyrek için "beklediğimizden biraz daha az" olacağını, sektör genelinde kredilerin ise öngörülebilir gelecekte yatay veya çok düşük olacağını söyledi.

    CEO, “Dürüst olmak gerekirse ekonomik yol bu olacak” dedi.

    Yılın geri kalanı için negatif ekonomik büyüme veya “hafif bir durgunluk” beklentilerine dayanarak, faiz oranlarının 2024 yılının Mart veya Nisan ayına kadar düşmesini beklemiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow