hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bankalardan depremzedeler için dev destek

    Bankalardan depremzedeler için dev destek
    expand
    KAYNAKhurriyet.com.tr

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün bankaların kârlarından yaklaşık 50 milyar TL’nin bağışlayacağını açıklamasının ardından dün bankalar yardım ayrıntılarını duyurmaya başladı.

    İŞ BANKASI’NDAN 10 MİLYAR TL

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - İş Bankası Grubu, deprem bölgesinde yaraları sarmak ve üretim-istihdam seferberliği başlatmak üzere 10 milyar TL’lik kaynak ayırdığını açıkladı. “Biz Beraberiz, Yalnız Değilsiniz” mesajıyla destek programını açıklayan grup, ilk adımda deprem bölgesi için AFAD’a 1 milyar TL’lik bağış yapıldığını, inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon TL tutarında destek sağlandığını duyurdu. Banka ayrıca, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, gerçek kişiler ile KOBİ’lere ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelere (çiftçi ve esnaf dâhil olmak üzere) kullandırmış olduğu tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemelerini 31 Ağustos 2023’e kadar faizsiz olarak ötelediğini açıkladı. Bunun yanında İş Bankası olarak bölgedeki depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi borçlarını silme kararı aldığını da duyurdu.

    Açıklamada, “İş Bankası, ülkemiz tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birinin yaşandığı bölgede depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dâhil olmak üzere silecek” denildi.

    Banka bölgedeki çocuklardan Darüşşafaka sınavını geçenlerin tüm eğitim hayatı boyunca her türlü masraflarının karşılanacağını da duyurdu.

    AKBANK’TAN FİNANSAL KOLAYLIKLAR

    - Akbank da afet bölgesi için bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalara ek olarak, Deprem bölgesinde kullanılmak üzere 650 milyon TL’lik destek vereceğini açıkladı. Banka afet bölgesindeki bankacılık ihtiyaçları için de finansal kolaylıkları hayata geçiriyor. Buna göre deprem felaketinden en fazla etkilenen illerde hesabı bulunan veya bu illerde yaşayan kredi kartı, tüketici kredileri sahibi olan banka müşterilerin ödemeleri faizsiz olarak ertelenecek. Finansal destek kapsamında ayrıca yine bu illerde yaşayan banka müşterilerinin ticari kredileri de ötelenecek. Aynı zamanda depremden etkilenen banka müşterilerinin talep etmeleri durumunda, vadesi gelmiş veya altı ay içinde gelecek olan borçları da altı kadar süreyle ertelenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 MİLYON EURO’LUK FON

    - ING de depremin ilk gününden itibaren bölgeye geniş çaplı yardımlarını sürdüren kuruluşlardan. Banka depremden etkilenen bölgelere yardım amacıyla sivil toplum kuruluşlarına aktarılmak üzere ING Grubu’nun da 2 milyon Euro’luk desteği ile toplamda 3 milyon Euro büyüklüğe sahip yardım fonu oluşturdu. Ayrıca 10 ING ülkesi çalışanları ve müşterilerine UNICEF üzerinden bağış çağrısında bulundu. denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow