hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Binali Yıldırım'dan taşeron işçileri sevindiren açıklama

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile birlikte Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Binali Yıldırım'ın taşeron işçiler konusuyla ilgili yaptığı açıklamalar şöyle: 

    "Toplantıda iş hayatıyla ilgili meseleleri gündeme alma fırsatımız oldu. Görüişmelere KESK ve TOBB da katıldı. Çalışma hayatı ve iş hayatımızın yüzde 80'inin temsil edildiği bir toplantı oldu. Buraya gelip de taşeron konusunu konuşmamak olmazdı. Kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili bakanlıklarımız bir çalışma yürütüyor. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve taşeron olarak çalışanları statülerini kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar alternatiflerle tamamlanmak üzere. Önümüzdeki aylarda Bakanlar Kuruluna sonra da Ekonomi Koordinasyon Kuruluna gelecek."

    "Hiç bu kadar ümitli ve umutlu olmadık"

    Bakan Sarıeroğlu da açıklamıştı

    Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, taşeron işçilere kadro düzenlemesinin yıl sonuna kadar biteceğini söylemişti. Türkiye'de yaklaşık 2 milyon taşeron işçi bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow