hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bedava doğal gaz kaç ay verilecek, bu ay ücretsiz mi? 25 metreküp doğal gaz kaç TL?

    Bedava doğal gaz kaç ay verilecek, bu ay ücretsiz mi 25 metreküp doğal gaz kaç TL
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazını devreye alma töreninde evlere bedava doğal gaz verileceğini açıkladı. Erdoğan'ın vatandaşlara müjdelediği açıklama sonrasında ücretsiz doğal gazla ilgili aramalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karadeniz gazının karaya ulaşmasının ardından bedava doğal gaz uygulamasının tarihi de belli oldu. Peki, evlere ücretsiz/ bedava doğal gaz ne zaman, kaç ay verilecek? 25 metreküp doğal gaz kaç TL? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğal Gazının Devreye Alma Töreni'nde vatandaşları yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Karadeniz doğal gazının kullanılmaya başlanması ile birlikte vatandaşlara yönelik bir indirimle ilgili uzun süredir çalışma yapılıyordu. Bu kapsamda belli formüller üzerinde duruldu ve sonunda karar verildi. Karadeniz gazının evlere girmesinden sonra her konutun 1 yıl boyunca aylık 25 metreküplük doğal gaz giderinin devlet tarafından karşılanması öngörüldü. Ayrıca ilk ay doğal gaz kullanımı konutlarda bedava olacak. İşte detaylar... 

    ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ HANGİ TARİHE KADAR BEDAVA?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutlarda ’ücretsiz gaz müjdesi’ Resmi Gazetede yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24/04/2023 tarihinden 31/05/2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve 01/05/2024 tarihine kadar gelecek olan sonraki faturalarının 25 metre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi tarafından karşılanacak.

    EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz "Bedava Doğal Gaz ve akabinde yapılacak indirim ile ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir tereddüdü olmasın. Usul ve esasları belirledik. Dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına Ücretsiz yüklenecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bedava doğal gaz kaç ay verilecek, bu ay ücretsiz mi 25 metreküp doğal gaz kaç TL25 METREKÜP DOĞAL GAZ KAÇ TL?

    1 yıl boyunca aylık olarak 25 metreküp doğal gazın devlet tarafından karşılanmasıyla birlikte vatandaşın faturasına 125-150 liralık indirim yansıyacak. Bugünkü fiyatlarla 12 aylık katkı da hane başına 1.500 -1800TL civarında olacaktır. 25 metreküp uygulamasında da site yönetimleri faturayı buna göre düzenleyecek. Kartlı sayaçlarda ise uygulama mahsuplaşma şeklinde gerçekleşecek. Bir yıl boyunca aylık 25 metreküplük ücretsiz doğal gazın kullanılmayan kısmı ise sonraki aya devretmeyecek. Konutlarda doğal gazın metreküpünün Türkiye ortalamasının 6 lira 7 kuruş olduğundan hareketle yapılan hesaba göre, bir yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküpün ücretsiz olmasıyla faturalardan aylık yaklaşık 151 lira alınmayacak. Bedava doğal gaz döneminde, tüketiciye yapılan bildirimlerde "Faturanız Karadeniz gazıyla ödendi" yazısının da yer alması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bedava doğal gaz kaç ay verilecek, bu ay ücretsiz mi 25 metreküp doğal gaz kaç TLCUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DOĞAL GAZ AÇIKLAMASI:

    "Türkiye'nin imkanlarını milletimizin her bir ferdinin hayatına yansıyacak şekilde kullanma sözümüzü de burada unutmuyoruz. İşte Bugün. Bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Ülkemizin her bir hanesindeki doğal gaz faturasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birinci müjdemizi açıklıyorum. Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimine denk gelen doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşülecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aynı zamanda önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Özellikle emeklisinden öğrencisine tüm dar gelirli vatandaşlarımızın bütçesine ücretsiz doğal gaz kullanımının önemli bir katkı yapacağına inanıyorum. İnşallah seçimlerden sonraki dönemde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı ve olumlu bir şekilde tecelli edecektir. Aylık mutfak ve sıcak su tüketimini karşılayacak bedava doğal gazınız hayırlı olsun" dedi.

    "1 AY BOYUNCA KONUTLARDA DOĞAL GAZ ÜCRETSİZ OLACAK"

    Bir ay boyunca faturalardan ücret alınmayacağı müjdesini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdide Karadeniz gazının mutluluğunu 85 milyon olarak doya doya yaşayalım diye bir ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Yani mutfağın ve sıcak suyun yanı sıra ısınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamını bir ay süreyle ücretsiz yapıyoruz. Bu müjdemizin de milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow