hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BELLİ OLDU! Fed faiz kararı ne oldu? Küresel piyasaların gözü Fed faiz kararında! 28 Nisan 2021

    BELLİ OLDU Fed faiz kararı ne oldu Küresel piyasaların gözü Fed faiz kararında 28 Nisan 2021
    expand

    Bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları takip edilecek. Altın ve döviz kurlarının nasıl şekilleneceğini merak eden yatırımcının gözü FED faiz kararına çevrildi. Peki, Fed faiz kararı saat kaçta? FED toplantısı ne zaman? Fed faiz kararı ne olur? İşte toplantıya dair detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    28 Nisan 2021 tarihine gelinmesiyle birlikte FED toplantısı ne zaman yapılacak, saat kaçta, tarih belli oldu mu soruları sorgulanmaya başladı. Piyasalar gözünü bugün açıklanması beklenen FED faiz kararı toplantısına çevirdi. FED toplantısının ardından FED başkanı Jerome Powell tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.

    FED TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

    FED toplantısı ne zaman sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. FED toplantısı 28 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Piyasalarda bugün açıklanacak Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının beklendiğini ifade eden analistler, emtia fiyatlarının seyri ve açıklanan şirket finansal sonuçlarının da yatırımcı kararları üzerinde belirleyici olacağını söyledi. FED toplantısı faiz kararının saat 21.00-21.30 arasında açıklama yapılması bekleniyor.

    FED FAİZ KARARI NE OLUR?

    Fed Başkanı Jerome Powell, Çarşamba(bugün) günü toplantı sonrasında gerçekleştireceği bir konuşmada ABD’deki faiz oranlarına ilişkin en son değerlendirmesini paylaşacak. Powell ve merkez bankası üyeleri, yatırımcılara enflasyon ve faiz beklentilerine ilişkin bankanın dilinde bir değişiklik olmayacağını söylemişti.

    ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow