hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Saray'dan borç krizi açıklaması! Bankacılık krizi ve ekonomi üzerinde etkili olacak

    Beyaz Saraydan borç krizi açıklaması Bankacılık krizi ve ekonomi üzerinde etkili olacak
    expand

    ABD'de borç krizi tırmanıyor. Hazine Bakanı Yellen'ın hafta başındaki Temsilciler Meclisi'ne mektubu ile yükselen temerrüt gündemi bu kez Başkan Biden cephesinden dillendirildi. Beyaz Saray ekonomistlerinden Boushey, "Temerrüt riski bankacılık sektörü ve ekonomi üzerinde baskıyı artırabilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden'ın Ekonomi Danışmanları Konseyi'nin üyesi Heather Boushey, Kongre'nin Cumhuriyetçi üyelerini faiz artırımlarının bankacılık sektörü üzerinde negatif etki yaptığı bir dönemde borçlanma tavanı konusunda tartışmalar yolu ile ABD ekonomisine karşı "oyunlar oynamamaları" için uyardı.

    Boushey, "Ekonomi güçlü olmaya devam ediyor. Ekonomiyi bulunduğu raydan çıkarmak istemiyorsunuz. Fed, enflasyonun azaltılacağı umudu ile faizi artırıyor. Bunun bankacılık sektörü üzerinde negatif etkileri var. Neden bankacılık sektörü üzerine yeni baskılar ekleyelim" diye konuştu.

    Kongre'nin borçlanma tavanını yükselterek temerrüt riskini masadan kaldırma gücü olduğunu belirten Boushey, faiz oranları ve faizlerin banka varlıklarına etkisinin ise hiç kimsenin tek başına çözme gücü olmayan çok daha karmaşık bir konu olduğunu da vurguladı.

    Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre de Hazine Bakanı Yellen in dün yaptığı açıklamaların Kongre için bir "alarm zili" olması gerektiğini ifade etti. Jean-Pierre, Kongre liderleri ile 9 Mayıs'ta yapılacak toplantıda Beyas Saray'ın borçlanma limiti üzerinde müzakere etmeyeceğini de tekrarladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow