hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden, 1,7 trilyon dolarlık bütçe tasarısını imzaladı

    Biden, 1,7 trilyon dolarlık bütçe tasarısını imzaladı
    expand

    ABD Başkanı Joe Biden, yarısından fazlası ordu harcamalarına ayrılan 1,7 trilyon dolarlık bütçe yasa tasarısını imzaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden, haftalarca süren tartışmalarının ardından 1,7 trilyon dolarlık devasa bir harcama yasa tasarısını imzaladı.

    Tasarı, savunma dışı isteğe bağlı harcamalar için geçen yıla göre yüzde 6 daha yüksek olmak üzere 773 milyar dolar ve ordu için de 858 milyar dolar ayırıyor.

    Tasarıya göre, 9 milyar doları eğitim için olmak üzere 45 milyar dolar daha Ukrayna'ya gidecek ve ülkenin silahlı kuvvetlerini donatmakta kullanılacak. Ayrıca, ekonomik yardım 13 milyar dolar, mülteci yardım çabaları için 4 milyar dolar ve yerel polis ve sınır muhafızları için 300 milyon dolar ayrılıyor.

    Mevzuat, federal kurumlara fon sağlamanın yanı sıra, TikTok'un devlet cihazlarında kullanılmasını ve Ukrayna'ya yaklaşık 45 milyar dolarlık yardımı yasaklayan önlemler içeriyor.

    Ek olarak, Rusya'nın geçen Şubat ayında askeri harekâtının başlamasından bu yana Kiev'e yapılan 20 milyar dolardan fazla doğrudan yardımın ardından, 687 milyon dolar daha gergin durumdaki ABD silah stoklarının yenilenmesine yardımcı olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow