hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden: Bankacılık sistemindeki gerilime yanıtlar devam edecek

    Biden: Bankacılık sistemindeki gerilime yanıtlar devam edecek
    expand

    ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'ın bankacılık sektöründeki gerilime yanıtının henüz bitmediğini belirterek konunun takip edildiğini söyledi ve gerekirse yasal düzenleme yapılabileceği sinyali verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden, yönetiminin bankacılık krizini düzeltmek için otoriteler ile birlikte ne gerekiyorsa yaptığını, Beyaz Saray'ın bu konuya yanıtının henüz sona ermediğini söyledi.

    Biden yaptığı açıklamada, "Ne yapmamız gerekiyor ise onu yaptım. İşlerin yoluna gireceğine güveniyorum. Attığımız adımlara piyasa yanıt veriyor gibi görünüyor. Eğer bankacılık sektöründeki gerilimi düzeltmek için atacağımız adımların bitip bitmediği soruluyor ise, henüz sona ermediler. Durumu yakından izliyoruz. Ekibinin bu konuyu şu ana kadar iyi idare ettiklerini düşünüyorum. İşlerin olması gerektiği gibi ilerlemesine izin vermek gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

    Ekibinin bankacılık sektöründeki krize yasalarda değişiklikler yaparak da yanıt verilmesi için çalıştığını belirten Biden, ancak Kongre'deki bölünmüşlük nedeniyle bunun zor olabileceğini vurguladı. Biden, "Yasal değişikliklerin yapılıp yapılamalacağından çok emin değilim. Ancak bu konuyu da değerlendiriyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow