hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden başarısız banka yöneticileri için daha sert cezalar istiyor

    Biden başarısız banka yöneticileri için daha sert cezalar istiyor
    expand

    ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'den düzenleyicilere idari tazminatı geri alma yetkisi vermesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'yi düzenleyicilere bir dizi banka iflasının ardından idari tazminatı geri alma yetkisi vermeye çağırdı.

    Biden yaptığı açıklamada, "Bankalar kötü yönetim ve aşırı risk alma nedeniyle başarısız olduğunda, düzenleyicilerin yöneticilerden tazminat alması, hukuki cezalar vermesi ve yöneticilerin bankacılık sektöründe tekrar çalışmasını yasaklaması daha kolay olmalıdır." dedi.

    Başarısızlıklardan sorumlu olanların hesap vermesi gerektiğini söyleyen ABD Başkanı, Kongre'nin, kötü yönetimleri kurumlarının başarısız olmasına katkıda bulunan üst düzey banka yöneticileri için daha sert cezalar uygulamak için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

    Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown da bankaların riskli davranışlarını dizginlemek için daha güçlü kurallar getirilmesi çağrısında bulunuyor ve kendisinin ve komitenin yöneticileri sorumlu tutmanın yollarını arayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brown, "Riskli davranışları dizginlemek ve beceriksizliği yakalamak için daha güçlü kurallara ihtiyacımız var. Komitemizdeki görevimiz gözetimdir ve çalışan ailelerin parasını Silikon Vadisi'nde veya Wall Street'te sonuç vermeyen riskli bahislerden korumanın tüm yollarını arayacağız." diye konuştu.

    Öte yandan Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi sıralama üyesi Temsilci Maxine Waters, Fed Başkanı Jerome Powell, FDIC Başkanı Martin Gruenberg ve SEC Başkanı Gary Gensler'e, Silicon Valley Bank'ı ellerinde tutmak için yetkilerinin tamamını kullanmalarını isteyen bir mektup gönderdi.

    Waters ayrıca düzenleyicileri tazminatı geri alma yeteneklerini keşfetmeye çağırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow