hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden, Fed yönetimi için adaylarını açıkladı

    Biden, Fed yönetimi için adaylarını açıkladı
    expand

    ABD Başkanı Joe Biden ekonomist ve Dünya Bankası yetkilisi Adriana Kugler'i Fed'in Yönetim Kurulu'na ve Philip Jefferson'ı da merkez bankasının başkan yardımcılığına aday gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden, Fed üyesi Philip Jefferson'ı Yönetim Kurulu başkan yardımcılığına aday gösterdiğini duyurdu. Biden, Georgetown Üniversitesi ekonomisti Adriana Kugler'ı da Fed yönetim kuruluna seçti.

    Adaylar, Fed'in artan faiz oranları, hala yüksek enflasyon ve kizli bir bankacılık sistemi ile mücadelesinde yeni bir sayfa açmasıyla geldi.

    Şu anda Georgetown Üniversitesi'nden izinli olan Kugler, daha önce Obama yönetiminde Çalışma Bakanlığı'nın baş ekonomisti olarak çalışmıştı. Fed'e çalışma ekonomisinde kapsamlı araştırma deneyimi ve uzmanlığı getiriyor. Çalışması, işsizlik yardımları ve asgari ücretler gibi kamu politikalarının işgücü piyasası sonuçlarında oynadığı rolü inceledi.

    Geçen yıl, Kugler'in Dünya Bankası'nın ABD icra direktörü olarak görev yapması iki partinin de desteğiyle onaylandı. Basında çıkan haberlerde, Lael Brainard'ın Beyaz Saray'ın Ulusal Ekonomi Konseyi direktörü olarak görev yapmak üzere Şubat ayında Fed'den ayrılmasıyla oluşan Fed'deki boş koltuğu doldurmaya aday olarak adı geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'e bir yıl önce başkan olarak katılan Jefferson, Biden tarafından Fed Başkanı Jerome Powell'ın arkasındaki 2 numaralı yetkili olarak görev yapan etkili başkan yardımcılığı rolüne aday gösterildi. OKongre onay süreci sırasında iki partinin de geniş desteğini kazandıktan sonra Mayıs 2022'de Fed yönetim kuruluna katıldıJefferson, geçmiş konuşmalarında Fed'in enflasyonla mücadeledeki agresif yaklaşımını desteklediğini belirtmişti.

    Fed'in yönetim kurulu, ikisi başkan yardımcısı olmak üzere yedi üyeden oluşur; biri başkanın yokluğunda görev yapan ve diğeri mali kurumları denetlemek ve düzenlemekle görevli. Başkan yardımcısı rolü daha önce Brainard tarafından gerçekleştirilmişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow