hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden'dan 'enflasyonla mücadele paketi': 369 milyar dolarlık yasa için kongreye çağrı yaptı

    Bidendan enflasyonla mücadele paketi: 369 milyar dolarlık yasa için kongreye çağrı yaptı
    expand

    ABD Başkanı Joe Biden ülkede son 42 yılın en yüksek enflasyonu ile mücadeleye yönelik hazırlanan yasa tasarısı için kongreye çağrıda bulundu. ABD’de bütçe açığının 300 milyar dolar azaltılmasını hedefleyen tasarı için kongre yarın toplanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir süredir gündeminde enflasyonla mücadele olan Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) Başkan Joe Biden, kongreye "Enflasyonu Düşürme Yasası" olarak bilinen tasarıyı geçirme çağrısında bulundu.

    Biden yönetimi, atılacak adımlarla bütçe açığında 300 milyar dolarlık bir düşüş hedefliyor.

    ‘ENERJİ FATURALARI 500 DOLAR DÜŞECEK’

    Başta ilaç olmak üzere sağlık harcamalarına yönelik atılacak adımların yer aldığı tasarıda enerji faturalarının düşürülmesi için de 369 milyar dolarlık yatırım ayrılıyor. Biden, bu yatırımla ailelerin enerji faturalarının yılda ortalama 500 dolar düşürüleceğini söyledi.

    Ülkenin önde gelen şirketlerinin yöneticileriyle çevrimiçi toplantıda buluşan Biden, enflasyonu düşürmeye yönelik 430 milyar dolarlık yasa tasarısına ilişkin iş insanlarına bilgi verdi.

    Çağrı üzerine Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, yasa tasarısını görüşmek üzere Senato'nun cumartesi günü toplanacağını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow