hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden'dan iflas eden ABD bankalarına ilişkin açıklama

    Bidendan iflas eden ABD bankalarına ilişkin açıklama
    expand

    Biden, ABD'de yaşanan banka iflasları sonrası Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Biden, düzenleyicilerin ABD finansal sistemini koruyan ‘çözüme’ ulaştığını vurgularken ABD'li düzenleyiciler de piyasayı sükunute davet eden bir açıklama yayımladılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden, ülkede düzenleyicilerin Silicon Valley Bank ve Signature Bank ile ilgili konularda ”çözüme” ulaştığını söyledi.

    Biden, Twitter hesabından bir dizi paylaşım ile yaptığı açıklamada “Amerikan halkı ve Amerikan şirketleri, banka mevduatlarının ihtiyaç duyduklarında orada olacağına güvenebilirler” dedi.

    Bu karmaşaya sebep olanları sorumlu tutmaya özen göstereceklerini vurgulayan ABD Başkanı, "daha büyük bankaların gözetimini ve düzenlemesini güçlendirmeye yönelik çabalarımızı sürdürmeye kararlıyım, böylece bir daha bu duruma düşmeyiz.” ifadelerini kullandı.

    ABD'Lİ KURUMLARDAN ORTAK AÇIKLAMA

    Ayrıca ABD'de yetkililer, SVB’nin başarısızlığına karşı düzenleyici backstop’un olduğunu söylüyor. 

    Dün gece Hazine Bakanı Janet Yellen, Fed Jerome Powell ve FDIC Başkanı Martin J. Gruenberg, Silicon Valley Bank’ta mevduat sahiplerini desteklemek ve finans kuruluşlarını parayla korumak için bir plan tasarlama gerekçelerini açıklayan ortak bir bildiri yayınladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bildiride, “Kamuoyunun bankacılık sistemimize olan güvenini güçlendirerek ABD ekonomisini korumak için kararlı adımlar atıyoruz” denildi.

    Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

    “Bu adım, ABD bankacılık sisteminin, güçlü ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik edecek şekilde mevduatları koruma ve hane halklarına ve işletmelere krediye erişim sağlama konusundaki hayati rollerini yerine getirmeye devam etmesini sağlayacaktır.

    ABD bankacılık sistemi, büyük ölçüde finansal krizden sonra yapılan ve bankacılık sektörü için daha iyi koruma sağlayan reformlar sayesinde dirençli ve sağlam bir temel üzerinde duruyor.

    Bugünkü eylemlerle birleşen bu reformlar, mudilerin tasarruflarının güvende kalmasını sağlamak için gerekli adımları atma taahhüdümüzü gösteriyor”

    Silicon Valley Bank, Cuma günü iflas ederek 2008 mali krizinden bu yana en büyük banka iflasını yaşadı. Bu, daha sonra benzer riskler görebilecek diğer bankalarla ilgili endişeleri artırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow