hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binance'in ABD kolunun Voyager Anlaşmasına SEC engeli

    Binancein ABD kolunun Voyager Anlaşmasına SEC engeli
    expand

    SEC, kayıt dışı menkul kıymetlerin satışı iddiasıyla Binance.US'in 1 milyar dolarlık Voyager anlaşmasına itiraz etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binance.US'in feshedilmiş kripto kredi kuruluşu Voyager'ın varlıklarını satın almak için yaptığı 1,02 milyar dolarlık bir anlaşmaya, New York ve Federal finans düzenleyicileri karşı çıktı.

    Hamle, yakın zamanda kayıt dışı menkul kıymetlerin iddia edilen satışına ilişkin soruşturmaları kripto borsası Kraken'in kripto staking operasyonlarını durdurmasına neden olan müdahalelerin ardından geldi.

    ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), planın Voyager'ın eski müşterilerine geri ödeme yapmayı nasıl öngördüğü göz önüne alındığında, önerilen Binance.US-Voyager anlaşmasının unsurlarının da yasayı ihlal edebileceğini belirtti.

    SEC, "Planın hükümlerinin uygulanabilir olduğuna ve geçerli yasayı ihlal etmediğine dair inandırıcı kanıtlar sunmak Borçluların sorumluluğundadır" dedi.

    Düzenleyici ayrıca, Binance'in geçmişteki kara para aklama ve yolsuzluk yasası ihlalleri için ceza ödemeye hazırlandığı yönündeki medya raporlarını, anlaşmanın "gerçekleştirilemez" ve "tamamlanması imkansız" hale gelebileceğinin kanıtı olarak gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow