hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir Berlin'de bir Londra'da... Türkiye'ye yatırım için peş peşe zirveler

    Bir Berlinde bir Londrada... Türkiyeye yatırım için peş peşe zirveler
    expand

    Almanya ve Türkiye iş dünyası temsilcileri bu hafta İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde buluşacak. Önümüzdeki hafta ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Londra'da önemli temaslarda bulunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) 29 Eylül'de Berlin'de İstanbul Ekonomi Zirvesi düzenleyecek. Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği himayesindeki zirvede "Avrupalı şirketler için Türkiye'deki yatırım fırsatları" ele alınacak.

    İlk kez yurt dışında gerçekleştirilecek olan zirveye iş ve siyaset dünyasından yaklaşık 300 temsilcinin katılması bekleniyor. Türkiye'den 150 iş insanı Türk Hava Yolları özel yolcu uçağı ile katılacak.

    Zirvede Avrupalı ve Türk işletmeler arasında ekonomik iş birliğinin artırılarak ortaklıkların geliştirilmesi amaçlanırken, iş dünyasının önde gelen isimleri ve uzmanlar da yatırım olanaklarına kapı aralayarak işletmeler için avantajları ele alacak.

    Türkiye'nin cazip yatırım ortamına odaklanan zirve, katılımcıların bilgi alışverişinde bulunmalarını, yeni trendlerin tartışılmasını ve bağlantılar kurulmasına da zemin hazırlayacak.

    Etkinlik kapsamında, finans, teknoloji, enerji, savunma sanayisi, gıda, otomotiv, ulaştırma, makine, çevre teknolojileri, tarım, sağlık, inşaat, turizm ve yeşil mutabakat dahil sektörel paneller düzenlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRKİYE'YE İLGİ ARTIYOR

    Ayrıca zirvede uzmanlar jeopolitik ve jeoekonomik risk ve fırsatları değerlendirecek.

    Geçen yıl Türkiye, Almanya’nın en önemli 13'üncü ticaret ortağı olurken, Türkiye'ye yapılan ihracat, ülkenin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 1,3'ünü oluşturdu.

    Türkiye'den yapılan ithalat, Berlin'in toplam ithalatının yaklaşık yüzde 2,2'si seviyelerinde idi.

    1980’den beri Almanya, yaklaşık 14,5 milyar dolar değerindeki yatırım hacmiyle Türkiye’de en büyük yabancı yatırımcılar arasında.

    Türkiye’de Alman sermaye ortaklığındaki Türk ve Alman şirketlerinin sayısı 7 bin üzerinde.

    ŞİMŞEK LONDRA'YA GİDİYOR

    Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de önümüzdeki hafta Londra’da yatırımcı toplantıları düzenleyecek.

    3 ve 4 Ekim’de gerçekleşecek toplantıların ardından Şimşek'in rotayı Asya'ya çevirmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow