hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir dönemin teknoloji devinin 3 mağazası kaldı

    Bir dönemin teknoloji devinin 3 mağazası kaldı
    expand

    2015 yılında Türkiye'nin ilk 100 şirketi ve organize perakendede ilk 5 şirketi içinde yer alan Bimeks yaptığı son açıklamada sadece 3 aktif mağazası kaldığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bimeks'ten alacaklılarına iki teklif

    Bimeks`ten yapılan açıklamada, "Olumsuz şartlar sebebiyle şirket faaliyeti durma noktasına geldi" denildi. Bimeks, şirket faaliyetlerinin durma noktasına geldiğini, alacaklılara sunulan iki seçenekli çözüm paketinin ise nihai çözüm olacağı belirtildi.

    Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Bimeks'ten yapılan son açıklamada, ticari ve finansal darboğazı aşarak normal ticari kapasitesine tekrar dönme amacıyla iki alternatifli çözüm paketi kapsamında bankalar ve tahvil yatırımcılarından yazılı cevapların toplanmaya devam edildiği belirtildi.

    Bimeks hisse satışı için başvurdu

    Bimeks’ten kurtuluş formülü

    Öte yandan Bimeks, sadece 3 aktif mağazası ve 38 personeli kaldığına vurgu yaparak, "Şirketimiz mevcut olumsuz şartların etkisiyle mağaza ve personel sayısını azaltmak mecburiyetinde kalmıştır. Halihazırda şirket envanterinde, 21'i geçiçi kapama durumunda tutulan 24 mağaza ve 38 çalışan bulunmakta olup, olumsuz şartlar sebebiyle şirket faaliyetinin durma noktasına geldiği, sunulan planın bu olumsuz durumun üstesinden gelmek için nihai çözüm olduğunu belirtmek isteriz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bimeks'in paylaştığı güncel bilgilere göre çözüm planı, şirketin e-ticaret kapasitesine daha çok odaklanan, "mağaza destekli ve web tabanlı hibridperakende iş modeli" üzerinde oluşturulacak. Alacaklıların çözüm planıyla ilgili cevapları şirkete yazılı olarak iletildikten sonra, ortaya çıkacak sonuç ve akabinde oluşacak süreç hakkında yeniden açıklama yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow