hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir veri, bir karar! Dünyanın gözü bu iki açıklamada: ABD'de enflasyon ve Avrupa'da faiz...

    Bir veri, bir karar Dünyanın gözü bu iki açıklamada: ABDde enflasyon ve Avrupada faiz...
    expand

    Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasını güncellemek için toplanacak. Ayrıca ay sonunda yapılacak Fed toplantısı öncesinde dikkatler ABD enflasyon rakamlarına da odaklanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de bu hafta yoğun bir ekonomik takvim görülüyor ve Ağustos ayı TÜFE verileri öne çıkıyor. Konsensüs beklentileri çekirdek TÜFE'nin yüzde 0,2'de değişmeden kalacağına işaret ederken, manşet TÜFE'nin Temmuz ayında aylık yüzde 0,2'den yükselmesi bekleniyor.

    Avrupa Merkez Bankası'ndaki politika yapıcılar önümüzdeki hafta bir faiz artırımı masasında toplanacak, ancak ECB'nin mali koşulları daha da sıkılaştırma ihtimali son haftalarda azaldı.

    ECB toplantısı, politika yapıcıların Eylül toplantısında başka bir faiz artırımına ilişkin esnekliklerini belirtmeleri nedeniyle merkez bankasının öne çıkan etkinliği olacak. Yavaşlayan ama hâlâ yüksek olan enflasyon ve yumuşayan büyüme koşulları arasında, Avrupa Merkez Bankası'nın daha fazla veri bekleyerek karar verip vermeyeceği konusunda pek çok belirsizlik var.

    Önümüzdeki aylarda yüzde 3 civarında bir miktar sabitliğin sinyali veriliyor ve yaklaşmakta olan enflasyon açıklamasında yukarı yönlü herhangi bir sürpriz, özellikle piyasanın Fed'in faiz oranlarını 2023 sonuna kadar sabit tutacağına dair daha az ikna olmasıyla birlikte varlıkların yeniden fiyatlandırılmasını tetikleyebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada İngiltere'den gelen önemli açıklamalar arasında Temmuz ayı GSYİH büyümesi ve istihdam rakamları yer alıyor. Euro Bölgesi'nden daha iyi bir performans sergileyen İngiltere'nin büyümesi Temmuz ayında neredeyse durma noktasına geldi ve üçüncü çeyreğin başındaki zayıf üretim rakamının önünü kesti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow