hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin fiyatı anlık! Kripto para Bitcoin resmen çakıldı! 24 Ocak 2022

    Bitcoin neden düşüyor Bitcoin fiyatı anlık Kripto para Bitcoin resmen çakıldı 24 Ocak 2022
    expand

    Bitcoin fiyatı, 2020 Ağustos ayından bu yana ilk kez 34 bin dolar seviyesine kadar düşerken, 24 saatlik kayıp oranı yüzde 50'i aştı. Son 4 günde ise yüzde 20 civarında düşüş sergiledi. Bitcoin’in yanında diğer kripto para birimlerinde de düşüş sürüyor. Peki, Bitcoin neden düşüyor? İşte detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2021 yılının ikinci yarısında yakaladığı yükseliş trendi ile 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar düzeyinde tarihi zirvesini gören Bitcoin, bu seviyenin görülmesinin ardından düşüş trendi içerisine girdi. Kripto para dünyasının en popüleri olan Bitcoin’de gerileme son hızıyla devam ediyor. kripto para birimi Bitcoin (BTC), 24 saat içinde 34 bin dolar bandına kadar geriledi. Bitcoin, 21 Ocak Cuma günü 40 bin dolar seviyesinin altına sarktı. Aşağı yönlü ivme yakalayan Bitcoin 35 bin dolar bandına kadar gerilerken, kripto para piyasasının toplam değeri de 500 milyar dolarlık kayıp yaşadı. Son yaşanan düşüşle beraber Bitcoin, 34 bin dolar bandına çekilerek yaklaşık yüzde 50 değer kaybına uğradı. 

    BİTCOİN FİYATI ANLIK 24 OCAK 2022

    Bitcoin, ABD'de teknoloji hisselerinde yaşanan düşüşü takip ederek cuma günü sert bir gerileme yaşadı. Yaşanan bu düşüşle birlikte Bitcoin önemli bir destek seviyesi olan ve sonbahar rallisinin başladığı 35 bin doların da altını görmüş oldu. Saat 13:00 itibarıyla Bitcoin anlık fiyatı 33.753 dolardır.

    KRİPTO PARA BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

    Uzmanlar, piyasadaki düşüşlerin arkasında yer alan 3 temel etkene odaklandı.

    1.ABD Merkez Bankası’nın Para Politikaları
    2.Hisse Senedi Piyasaları ile Kriptolar Arasındaki Korelasyon
    3.Rusya Merkez Bankası’nın "Yasaklama" Talebi

    Bitcoin’de sert değer kayıpları yaşanmasının arkasında yer alan en önemli etkenler arasında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) açıklayacağı yeni faiz oranlarının beklentileri yer alıyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşte Bitcoin’in Nasdaq hisseleriyle artan korelasyonu ve teknoloji hisselerinde yaşanan düşüş etkili oldu. Nasdaq günü yükselişle açtıktan sonra bir anda gün içi kayba dönerken, Netflix’in bilançosunun beklenenden kötü gelmesiyle vadeli piyasalarda da kayıplarını artırdı.

    Rusya Merkez Bankası, yayımladığı bir raporda kripto para madenciliğini ve dolaşımını yasaklama önerisinde bulundu. Raporda kripto paraların Rusya'nın para politikası egemenliğini sınırladığı ve sonuç olarak politika faizini yüksek seviyede tutmak zorunda kaldığı vurgulandı. Raporda kripto paraların terörün finansmanı ve diğer yasa dışı operasyonlarda kullanıldığı belirtilirken, kripto para madenciliğinin enerji tüketimi ve Rusya'nın çevre planları için risk yarattığı ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow