hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Black Friday 2020 ne zaman? Kara Cuma, Efsane Cuma ve Muhteşem Cuma hangi gün?

    Black Friday 2020 ne zaman Kara Cuma, Efsane Cuma ve Muhteşem Cuma hangi gün
    expand

    Yurt dışında Black Friday yani Kara Cuma olarak bilinen Türkiye’de ise Efsane Cuma ve Muhteşem Cuma gibi isimlerle alışveriş etkinliklerinin yapıldığı indirim günü için sayılı saatler kaldı. Peki, Black Friday 2020 ne zaman, Kara Cuma, Efsane Cuma ve Muhteşem Cuma isimleri ile adlandırılan gün ayın kaçında?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alışveriş tutkunlarının merakla beklediği Black Friday kapsamında binlerce üründe indirim yapılacak. Her yıl kasım ayında gerçekleştirilen indirim günü birçok alışverişseverin mağazalara akın etmesine neden oluyor. Bu yıl pandemi süreci nedeniyle özellikler e-ticarette büyük bir artış yaşanması bekleniyor.

    BLACK FRİDAY 2020 (KARA CUMA VE EFSANE CUMA) NE ZAMAN?

    Kasım ayının son Cuma günü gerçekleştirilen Black Friday bu yıl 27 Kasım 2020 Cuma gününe denk gelecek. Bu gün kapsamında Türkiye’de de Efsane Cuma ve Muhteşem Cuma isimleriyle indirimlerin yapılması bekleniyor.

    BLACK FRİDAY NEDİR?

    Normalde Şükran gününden sonraki Cuma günü, ABD’deki marketler kepenklerini erken saatte açarlar ve geç saatlere kadar da müşterilerine hizmet vermeye devam ederler. Bu hep böyle sürmüş. Fakat sonradan bu yoğun çalışma temposuna indirim kampanyaları da eklenmeye başlamış.

    İndirim kampanyalarının işin içine girmesiyle birlikte, alış verişe olan talep de artmış. Bu talep artışı, Şükran gününden sonraki Cuma günlerinin aşırı yoğun geçmesine neden olmaya başlamış. Öyle ki 1961 yılında Philadelpihia’da insanlar yoğunluktan adım atamayacak hale gelmişler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trafik yüzünden araçların yerlerinden kıpırdayamadığı ve yoğunluktan insanların birbirini ezdiği o yıl, bu etkinlik Black Friday olarak anılmaya başlanmış.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow