hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BlackRock: Piyasaların faiz indirimi beklentisi hatalı

    BlackRock: Piyasaların faiz indirimi beklentisi hatalı
    expand

    Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock'a göre, bankacılık krizi korkuları piyasaları sarstıkça, tacirler aksini iddia etse de Federal Rezerv faiz oranlarını yükseltmeye devam edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'Li yatırım yönetimi şirketi BlackRock piyasaların ABD faiz oranlarında yakında indirim beklenmesinin yanlış olduğu görüşünde. Wei Li de dahil olmak üzere BlackRock Investment Institute stratejistleri bir müşteri notunda, Fed ve meslektaşlarının bankacılık sektörünü sarsan sorunların enflasyona karşı savaşlarını durdurmayacağını belirtti.

    Stratejistler, "Bu yıl faiz indirimleri görmüyoruz. Bu, merkez bankalarının resesyon vurduğunda ekonomiyi kurtarmak için acele edeceği eski oyun kitabıdır. Enflasyonu dizginlemenin yeni ve daha incelikli bir aşamasını önümüzde görüyoruz: daha az mücadele ama yine de faiz indirimi yok.” diye yazdı.

    Firma, gelişmiş piyasa hisse senetlerinde zayıf bir pozisyona sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

    BlackRock'un görüşü, Fed'in resesyon riski arttıkça faiz oranlarını yükseltmeye devam etmesi gerektiği konusunda yanıldığını söyleyen TD Securities ve DoubleLine Capital LP'nin görüşleri ile çelişiyor. Ancak son ekonomik veriler, BlackRock'un Fed'in "sıkı işgücü piyasası nedeniyle enflasyonun ne kadar inatçı olduğunu hafife aldığı" şeklindeki görüşüne güven veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD çekirdek tüketici fiyatları Şubat ayında yükselirken, New York Fed'in araştırması, enflasyonun önceden tahmin edilenden daha uzun süre değişmeye hazır göründüğünü buldu.

    BlackRock stratejistleri, "Fed'in piyasalar tarafından fiyatlanan faiz indirimlerini ancak daha ciddi bir kredi sıkışıklığı ortaya çıkarsa ve beklediğimizden daha derin bir durgunluğa neden olursa gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow