BOE'de agresif politika sesleri

İngiltere Merkez Bankası yetkilisi Mann "Beklentilerdeki olası sapma daha agresif politika gerektiriyor" dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi üyesi Catherine Mann, enflasyon hedefin üzerinde ne kadar uzun süre kalırsa, merkez bankacılarının buna tepki verirken o kadar agresif olmaları gerektiğini söyledi. Mann, politika yapıcıların sadece bugünkü yüksek enflasyonu değil, gelecekte beklentilerin yükselmesi riskini de ele almaları gerektiğini savundu.
BOE'nin son toplantısında faiz artışından yana oy kullanan Mann, "politika daha agresif olmalı çünkü hem beklentilerdeki sapmayı hem de gerçek enflasyonu ele almalı" dedi.
Mann, "Ne kadar uzun süre beklersek, risk yönetimi açısından bu yerleşiklik, süre ve beklentiler konusunda daha fazla endişe duyuyorum" diye konuştu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
17 HAZİRAN BİM KATALOĞU 2025: 17 Haziran BİM Aktüel Kataloğunda Neler Var? Bu Hafta BİM'de Neler İndirimde?
Commerzbank’tan yeni dolar ve euro tahminleri
Citi'den altın yatırımcısına uyarı! Yükseliş bitti mi, yeni dipler mi geliyor?
Son 14 gün! 1 Milyon TL altı otomobil dönemi bitiyor... Fiyatlar temmuzda uçacak
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekliye ve Memura temmuz müjdesi: Yeni maaşlar netleşiyor...