hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BofA: Nakte kaçış 3 yıldır hiç olmadığı kadar büyük

    BofA: Nakte kaçış 3 yıldır hiç olmadığı kadar büyük
    expand

    BofA'ya göre yatırımcılar, bu yılın ilk üç ayında 508 milyar doları nakde çevirdi. ABD'li bankaların iflasının damga vurduğu dönem, COVID-19 salgınının başlarındaki piyasa kargaşasından bu yana en büyük üç aylık çıkış oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bank of America Research, EPFR verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, Çarşamba'ya kadar olan haftada nakit akışınınönceki hafta 142,9 milyar dolardan 60,1 milyar dolara düştüğünü, ancak üç aylık nakit akışının 2020'nin ilk çeyreğinden bu yana en büyük olduğunu söyledi.

    ABD'li bölgesel borç verenler Silicon Valley Bank ve Signature Bank ile Avrupalı ​​Credit Suisse'in iflas etmesinin ardından piyasalar bu ay hızlı bir dalgalanma yaşadı.

    Kargaşanın merkez bankası faiz artırımlarının daha yavaş hızlanmasına yol açabileceği beklentileri, teknolojiye yatırım yapan fonların 400 milyon dolar giriş çekmesi anlamına gelse de, yatırımcılar hafta içinde finansal sermaye fonlarından 600 milyon dolarlık net çıkışla banka hisselerini düşürdü.

    S&P 500 mali endeksi Mart ayında yüzde 10'dan fazla düştü ve dokuz ayın en büyük aylık düşüşüne hazırlanıyor. Buna karşılık, 'büyük teknoloji' hisseleri aylık yüzde 10'luk bir kazanç yolunda ilerliyor.

    BofA raporda "Panik, kızarma, gevşeme, ardından Fed gözünü kırptı ve Nisan'a doğru ralli yapıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rapor ayrıca, ilk çeyrekte gelişen piyasa hisse senetlerine büyük akışlar gösterdi. Yılbaşından bugüne kadar olan 37,4 milyar dolarlık giriş 2023'e kadar aynı hızda devam ederse, rekor düzeydeki en büyük yıllık giriş olacaktır.

    Çarşamba gününden önceki hafta için, altın fonları net 500 milyon dolar ve tahvil fonları net 2.3 milyar dolar çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow