hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BofA ve BlackRock'tan ekonomide yavaşlama açıklaması

    BofA ve BlackRocktan ekonomide yavaşlama açıklaması
    expand

    ABD'nin en büyük bankası ve en büyük yatırım yenitimi şirketinden ekonomi ile ilgili yavaşlama öngörüleri peş peşe geldi. BofA'ya göre ülkede ekonomi daralacak. BlackRock ise "ekonomi yavaşlıyor" derken Fed ile ilgili de bir tahminde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bank of America (BofA) "ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte daralması riski var" açıklamasında bulundu. BofA, son gelen verilerin ve Fed'in agresif faiz artırımı nedeniyle ekonominin soğuduğuna işaret etti.

    BofA ekonomistleri "Bu hafta veri akışı ABD ekonomisinin 2023 ilk çeyrekte istikrarlı şekilde yavaşladığı yönündeki görüşümüz ile tutarlı. Bunun sonucu olarak ikinci çeyrek zayıf görülüyor. İkinci çeyrekte GSYH'da bir daralma için anlamlı riskler görüyoruz" açıklanasına yer verdi.

    BLACKROCK'TAN FED ÖNGÖRÜSÜ

    ABD'nin ve dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock'ın CEO'su Rick Rieder, geçtiğimiz ay bankacılık sektöründe yaşanan kargaşa ve iş gücü piyasası verilerinin ABD ekonomisinin yavaşlamakta olduğuna işaret etmesinin Fed'in Mayıs ayında faiz artırmaya ihtiyaç duymamasını sağlayabileceğini söyledi.

    Rieder, "Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi, net bir alarm işareti değildi, ancak yatırımcıların daha yavaş bir ekonomik koşullar diziside neler olacağını daha net görmelerini sağladı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'in Mayıs toplantısında bir faiz artırımı daha yaparak faiz artırımlarını durdurmasını öngördüklerini belirten Rieder, ancak Fed'in Mayıs ayı faiz artırımını yapmadan da faiz artırımlarına son vermesi olasılığı bulunduğunu vurguladı.

    Piyasaların Mart ayı enflasyon rakamını beklediklerini de anlatan Reider, geçtiğimiz ay görülen ekonomik yavaşlamaya paralel olarak enflasyonun da gerilediğini görmeyi beklediklerini belirterek, "Piyasalar daha rahatlamış bir Fed görmeye can atıyorlar" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow