hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borç limiti görüşmelerinde iyimserlik geldi

    Borç limiti görüşmelerinde iyimserlik geldi
    expand

    ABD Başkanı Joe Biden ve Meclis Başkanı Kevin McCarthy, dün akşam bire bir müzakereler için bir araya geldi. İkili, sorunlar karşısında piyasalara iyimser bir duruş sergiledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biden, toplantı başlamadan önce "Hala bazı anlaşmazlıklarımız var ancak hedefe varabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

    ABD basınına yansıyan haberlere göre toplantı bir saatten biraz daha uzun bir süre sonra sona erdi. Sonrasında McCarthy, gazetecilere "verimli bir tartışma" olduğunu ve iki taraf bir anlaşmaya varamasa bile şimdiye kadarki diğer tüm toplantılardan daha iyi olduğunu söylediğini söyledi.

    McCarthy, personel toplantılarının önümüzdeki günlerde kalan sorunları çözmeye devam edeceğini duyurdu ve "sona ulaşana kadar" Biden ile her gün konuşabileceğini söyledi.

    Temslciler Meclisi Başkanı Ayrıca şu uyarı notunu da ekledi:

    "Anlaşılan hiçbir şey yok, her şey konuşuluyor."

    HAZİNE BAKANINDAN BİR UYARI DAHA

    Toplantı, Hazine Bakanı'nın ABD'nin tüm faturalarını ödeyemeyebileceğine dair sadece birkaç gün olabileceği yönündeki yeni uyarısıyla aynı zamana denk geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Janet Yellen, yayınladığı yeni bir mektupta, “Kongre Haziran ayı başına kadar ve potansiyel olarak Haziran ayı başlarında borç limitini yükseltmek veya askıya almak için harekete geçmezse, Hazine'nin artık hükümetin tüm yükümlülüklerini yerine getiremeyeceğini” yazdı.

    PİYASALAR TEDİRGİN

    Piyasalar, önde gelen rakamların temerrüde düşmenin derin maliyetlerinin altını çizmesiyle görüşmeleri yakından izliyordu.

    Moody's Analitik Baş Ekonomisti Mark Zandi Yahoo Finance'e "Her geçen gün çok şey tehlikede" dedi .

    JP Morgan'dan yeni bir analiz , önümüzdeki günlerde görüşmelerin rotasından çıkması durumunda hisse senetlerinin sert bir düşüş tepkisi gösterebileceğini buldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow