hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borçlar ertelenecek mi, hangi borçlar ertelenecek? Borç erteleme paketinin kapsamındaki borçlar 2021!

    Borçlar ertelenecek mi, hangi borçlar ertelenecek Borç erteleme paketinin kapsamındaki borçlar 2021
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca kişinin merakla beklediği yeni sistem kapsamındaki borç ertelemeyle ilgili detayları açıklayacak. Peki, Hangi borçlar ertelenecek? Borç erteleme paketinin kapsamındaki borçlar hangileri?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği ekonomiye ilişkin yeni paketi bugün açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı reform paketi ile kamuda tasarruf politikaları uygulanacak, harcamaların denetlendiği bir sistem kurulacak.

    Kamu İktisadi Teşebbüsleri daha verimli ve rekabetçi hale getirilecek. Makroekonomik istikrar politikaları ve yapısal politikaları içeren ekonomik pakette bütçede var olan bütün kalemlerin daha sıkı denetiminin yer alacağı düzenlemeler içerecek.

    Ekonomi paketinde, belediye iştirakleri ve bütçe genel denetimi dışındaki kurumların harcamalarıyla ilgili de başlıklar da bulunuyor. Ayrıca yatırımcılara vergi indirimleri, bedelsiz arsa temini, ucuz kredi gibi olanakların sunulacağı pakette, borçlara yeni ertelemelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

    Borç erteleme paketinin kapsamındaki borçlar

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıklayacağı yeni ekonomi paketinde aşağıdaki borçlarla ilgili erteleme yapılabilmesi bekleniyor.

    Banka borçlarına yapılandırma: Kredi miktarını azaltmak için banka borçlarına yönelik yeni bir kredi yapılandırması maddesinin de pakette yar alması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borçlara ek taksit imkanı: Devletin en son çıkardığı başta vergi ve SGK borçları olmak üzere kamu alacaklarını yeniden yapılandıran af düzenlemesine ek taksit imkanı getirilmesi bekleniyor. Böylece ilk taksit ödeme süresi 1 Mart yerine 1 Haziran ya da 1 Temmuz gibi en az 3-4 ay ileri atılacak.

    Yeni borçlara af: 31 Aralık 2020'den sonraki, hatta daha ileri gidilerek 2 Mart 2021 tarihinden önceki tüm borçları kapsayacak şekilde sürenin genişletilmesi bekleniyor.

    Sicil affı borçları: Yeni bir sicil affı getirilip kara listenin kaldırılarak, yeni borçlanmanın önünün açılması bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow